Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας πρέπει το επόμενο διάστημα να αποτυπωθεί στη ζωή των πολιτών

tags :
Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας πρέπει το επόμενο διάστημα να αποτυπωθεί στη ζωή των πολιτών
"Καθημερινά χρησιμοποιούμε όλα τα διπλωματικά μέσα πίεσης και λαμβάνουμε όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί", ανέφερ ο Π. Ρήγας
«Η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας πρέπει το επόμενο διάστημα να αποτυπωθεί στη ζωή των πολιτών, εκείνων των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση», τονίζει σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
Όπως εξηγεί, «αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προσανατολίσει τις προσπάθειες του για ενίσχυση του εισοδήματος, βελτίωση της φορολογίας και των συνθηκών ζωής στην πόλη και την ύπαιθρο».
Εκφράζει δε την  εκτίμησή του ότι «με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία θα θέσει για άλλη μια φορά στο περιθώριο το θύτη (κόμματα) που εγκλημάτησε σε βάρος της».
Όπως τονίζει «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ολοκληρωθεί οριστικά ο κύκλος που με την ευθύνη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ άνοιξε και χαρακτηρίστηκε από δανειακές συμβάσεις και ταυτόχρονη σκληρή επιτροπεία.
Θα κριθούμε για το αν η χώρα θα αποκτήσει δημοσιονομική κυριαρχία βασική προϋπόθεση για τη λαϊκή κυριαρχία και την άσκηση πολιτικών στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκούνταν μέχρι σήμερα.
Η προσπάθειά μας τρία χρόνια, μέσα στα περιοριστικά όρια της συμφωνίας, ήταν να ασκήσουμε πολιτικές με γνώμονα τις ανάγκες των λαϊκών τάξεων και της κοινωνικής πλειοψηφίας».
Κληθείς να σχολιάσει εάν οι αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό σχήμα ικανοποιήσαν την κομματική βάση ή προκάλεσαν γκρίνιες, απάντησε ότι «καμιά από τις αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό σχήμα -αυτά τα τρία χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας- δεν πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το αν θα ικανοποιήσει ή θα δυσαρεστήσει την κομματική μας βάση.
Οι αλλαγές έγιναν, και θα ξαναγίνουν αν χρειαστεί, με μόνο μέλημα τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την καλύτερη δυνατή συνεργασία του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου να εφαρμοστεί το πολιτικό σχέδιο που από κοινού έχουμε συναποφασίσει».
Αναφορικά με το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Ρήγας αναφέρει ότι αναμένει η ελληνική πλευρά τη δικαστική διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα από την πρώτη στιγμή με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ενημερώνοντας παράλληλα τόσο την ΕΕ, αφού τα Ελληνοτουρκικά είναι και Ευρωτουρκικά σύνορα, όσο και το ΝΑΤΟ, καθώς και οι δύο χώρες είμαστε μέλη του.
Καθημερινά χρησιμοποιούμε όλα τα διπλωματικά μέσα πίεσης και λαμβάνουμε όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».
Στις κατηγορίες που επιρρίπτει η ΝΔ στην κυβέρνηση για το ταξίδι Erdogan στην Αθήνα , ενώ στελέχη της μιλούν και για ελληνική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο κ. Ρήγας απαντά πως η ΝΔ «έχει αποδείξει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν ότι, στη δίψα της για την επιστροφή στην εξουσία, προτάσσει τα μικροκομματικά της συμφέροντα εις βάρος των εθνικών.
Οι παλινωδίες της στο Μακεδονικό, ο ακροδεξιός λίβελος του σκιώδους προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά στους financial times, δηλώσεις στελεχών που μιλούν για ελληνική προκλητικότητα στο Αιγαίο(!), εντάσσονται σε μια ενιαία αντίληψη της ΝΔ για τα εθνικά θέματα.
Εδώ ο κ. Σταμάτης, πρώην υπουργός και ενεργός βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, είχε το θράσος να δηλώσει ότι εμπιστεύεται τον Ερντογάν περισσότερο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον κ. Μητσοτάκη».
Κατά τον ίδιο, «η σημερινή ηγεσία της ΝΔ αποδεικνύεται τυφλωμένη και ανίκανη να αντιληφθεί το κακό που προκαλούν, στη χώρα και όχι στην κυβέρνηση βέβαια, τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές».
Τέλος, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα σενάρια περί αποχώρησής τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν έρθει στη Βουλή συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει ότι «τα διαψεύδει διαρκώς η ίδια η πραγματικότητα» και «όποτε υπήρξε διαφωνία με τον κ. Καμμένο βρήκαμε τρόπο να την επιλύσουμε».
«Αντίθετα με τους σεναριογράφους λοιπόν, θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση ρήξης της κυβερνητικής συνεργασίας μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης.
Παρά τις πολιτικές διαφορές που ποτέ δεν κρύψαμε κοινός στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία», καταλήγει ο κ. Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης