Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» του Εθνάρχη Καραμανλή μπορεί να γίνει «Ανήκομεν σε όποιον έχει τα λεφτά»

Το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» του Εθνάρχη Καραμανλή μπορεί να γίνει «Ανήκομεν σε όποιον έχει τα λεφτά»
Όταν δοθεί το "πράσινο φως" ο Ιβάν Σαββίδης θα βρεθεί με οικονομική ρευστότητα που θα του επιτρέπει να αγοράσει ότι επιθυμεί στην Ελλάδα
Ο Ιβαν Σαββίδης μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο ;
Το "Ανήκομεν  εις στην Δύσιν" είναι η γνωστή  φράση που  έγραψε ιστορία  και ειπώθηκε από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο  Καραμανλή προς τον Ανδρέα Παπανδρέου στα μέσα της δεκαετίας  του 1970 , βάζοντας φρένο σε όσα έλεγε περί  εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στη  δεκαετία  του 1980 έμεινε προσηλωμένη στο δόγμα του Κωνσταντίνου  Καραμανλή  με μικρές  παραλλαγές.
Όμως ο νεοφερμένος επενδυτής από τη Ρωσία Ιβάν Σαββίδης και φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι σε θέση να ανατρέψει το δόγμα "Ανήκομεν εις  τη Δύσιν".
Ο πρωταγωνιστής των ημερών αναμφίβολα είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Αρχικά ως οπλοφόρος που μπήκε στο γήπεδο για να επιβάλει την άποψη του, με τις γνωστές συνέπειες και στη συνέχεια ως πωλητής της εταιρείας DonskoyTabak και της ΣΕΚΑΠ  στην Japan  Tobacco.
Το τίμημα  της πώλησης ανέρχεται στο 1,6 δισ. δολάρια που τον καθιστά  κυρίαρχο οικονομικό παράγοντα στη χώρα.
Η συμφωνία πώλησης της ρωσικής εταιρείας θα κριθεί από την Επιτροπή  Ανταγωνισμού της Ρωσίας τους επόμενους  μήνες.
Όταν  δοθεί το "πράσινο φως" ο Ιβάν Σαββίδης θα βρεθεί με οικονομική ρευστότητα που θα του επιτρέπει να αγοράσει ότι επιθυμεί στην Ελλάδα.  
Άλλωστε στη χώρα μας  ξεπουλιούνται όλα έναντι πινακίου φακής χάρη στις πολιτικές που ασκήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.
Το ενδιαφέρον θα στραφεί και στον πρεσβευτή  των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία και επιτίθεται στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για τον Ιβαν Σαββίδη.
Το παράδειγμα του ΟΛΘ είναι χαρακτηριστικό.
Είναι κρίσιμο και σκόπιμο να δούμε τους επόμενους  μήνες ,τη στάση του Αμερικανού πρεσβευτή  αλλά  και τις  επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, στην Ελλάδα.  
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από το πουθενά απολογείται για τον οπλοφόρο Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πλέον έχασε την έξωθεν καλή  μαρτυρία  εξαιτίας της κακής επιλογής που έκανε να εισέλθει στο γήπεδο έχοντας κρεμασμένο στη ζώνη του το περίστροφο.
Η κυβέρνηση  προτίμησε να τιμωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ θα έπρεπε να  επικεντρωθεί  στα πραγματικά γεγονότα.
Η φιλική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ιβάν Σαββίδη θέλει να ξεπεράσει το θέμα της οπλοφορίας και εστιάζει στα διαχρονικά προβλήματα του ποδοσφαίρου.
Η κυβέρνηση μάλλον στρώνει χαλί στον εκλεκτό της  και εμφανίζεται με τα έως τώρα δεδομένα ότι το Ανήκομεν εις την Δύσιν αφορά  το παρελθόν και επιλέγει το Ανήκομεν εις τους πλούσιους Ρώσους ολιγάρχες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης