Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η μεγαλύτερη τράπεζα των Αραβικών Εμιράτων μετά από αίτημα του Κατάρ

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η μεγαλύτερη τράπεζα των Αραβικών Εμιράτων μετά από αίτημα του Κατάρ
Το Εμιράτο πιστευει ότι η NBAD συμμετάσχει σε ένα παράνομο σχέδιο για τη διεξαγωγή οικονομικού πολέμου κατά του Κατάρ 
Τη συμβολή των αμερικανικών ελεγκτικών μηχανισμών ζήτησε το Κατάρ ώστε να διερευνήσουν οι κατηγορίες σε βάρος της θυγατρικής της μεγαλύτερης τράπεζας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις ΗΠΑ, για «ψεύτικες» συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η δικηγορική εταιρία της Κεντρικής Τράπεζας του Κατάρ έχει στείλει επιστολή στο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να διερευνήσει την NBAD Americas, θυγατρική της αμερικανικής First Abu Dhabi Bank (FAB) (FAB.AD), η πλειοψηφία της οποίας είναι κρατική.
Σε μια δεύτερη επιστολή, οι δικηγόροι - Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison - ζήτησαν από την αμερικανική επιτροπή εμπορίας μελλοντικών εμπορικών συναλλαγών (CFTC) να ερευνήσουν πιθανή χειραγώγηση του νομίσματος του Κατάρ, του riyal.
Το αίτημα για έρευνα σχετίζεται με τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2017, όταν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν επέβαλαν οικονομικό μποϊκοτάζ στο Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει οικονομικά την τρομοκρατία και το Ιράν.
«Πιστεύουμε ότι η NBAD έχει συμμετάσχει σε ένα έκτακτο και παράνομο σχέδιο για τη διεξαγωγή οικονομικού πολέμου κατά του Κατάρ, μεταξύ άλλων μέσω της χειραγώγησης των αγορών συναλλάγματος και των αγορών κινητών αξιών του Κατάρ» αναφέρει η επιστολή προς το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.
«Αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως και σας ζητάμε να διερευνήσετε αν η NBAD έχει υποστηρίξει άμεσα ή έμμεσα τη χειραγώγηση των αγορών του Κατάρ, μεταξύ άλλων μέσω των υπηρεσιών εκκαθάρισης δολαρίων της NBAD της Αμερικής ή θυγατρικής τράπεζας στις ΗΠΑ», ανέφερε η επιστολή.
Η First Abu Dhabi Bank (FAB) είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΑΕ και ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως το οποίο συνεργάζεται στενά με όλες τις ρυθμιστικές αρχές στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, για να διατηρήσει και να υποστηρίξει τα υψηλά πρότυπα διακυβέρνησης και κανονιστικών ρυθμίσεων συμμόρφωση σε ολόκληρη την ομάδα», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης