Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Ρώσοι θέλουν τον Putin αιωνίως για πρόεδρο - Που οφείλεται η απόλυτη κυριαρχία του

tags :
Γιατί οι Ρώσοι θέλουν τον Putin αιωνίως για πρόεδρο - Που οφείλεται η απόλυτη κυριαρχία του
O 65χρονος πολιτικός έχει απόλυτη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή εδώ και 18 χρόνια  - Η ηγεσία του δεν αμφισβητείται από κανέναν
Απόλυτος κυρίαρχος της ρωσικής πολιτικής σκηνής είναι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Puin, που είναι ο μεγάλος νικητής των ρωσικών εκλογών της Κυριακής (18/3/2018) με 75%. 
Η πλειοψηφία των Ρώσων ψηφοφόρων εδώ και 18 χρόνια δεν διακρίνει κάποια  βιώσιμη εναλλακτική λύση, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Putin.
O 65χρονος πολιτικός έχει απόλυτη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή αλλά και στα κρατικά μέσα ενημέρωσης από τα οποία ενημερώνεται η πλειονότητα των Ρώσων πολιτών.
Τα ΜΜΕ προσφέρουν πλούσια κάλυψη στις πολυποίκιλες δραστηριότητες του Ρώσου προέδρου ενώ αφιερώνουν λίγο έως ελάχιστο χρόνο στους πολιτικούς αντιπάλους του.
Αυτό το γεγονός εξάλλου επικρίνουν οι αντίπαλοι του Vladimir Putin στη Δύση, κάνοντας λόγο για ένα καθεστώς ιδιότυπης δημοκρατίας στη Ρωσία, που διαφέρει ριζικά από τις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες των άλλων χωρών.      
Εξάλλου πολλοί Ρώσοι εκτιμούν ότι, ο Putin έχει αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην αχανή χώρα μετά το χάος που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.    
Το γεγονός αυτός ιδιαιτέρως τη σημερινή εποχή, που όλα τα μεγάλα θέματα στην παγκόσμια σκηνή είναι ανοιχτά βαραίνει ιδιαίτερα στις αποφάσεις των Ρώσων ψηφοφόρων.
Οι κατηγορίες του Ηνωμένου Βασιλείου για την απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην πράκτορα, ο προστατευτισμός του Trump αλλά και οι αιτιάσεις για ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 επιβάλλουν στους Ρώσους την επιλογή ενός ηγέτη, που πιστεύουν ότι έχει καταφέρει να επανακτήσει τουλάχιστον εν μέρει το κύρος, που διέθετε στρατιωτικά και γεωπολιτικά η Σοβιετική Ένωση.
Κύρος στον Vladimir Putin προσέδωσε και η προσάρτηση  της Κριμαίας το 2014 έστω και εάν  επέφερε τις δυτικές κυρώσεις, που δεν ήταν αμελητέες. 
Το σημαντικότερο όλων είναι, πως εμπιστεύονται περισσότερο τον Putin για να οδηγήσει και πάλι στους δρόμους της ανάπτυξης τη ρωσική οικονομία, που επλήγη σημαντικά από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος συν τοις άλλοις απευθύνεται και στο θυμικό των πολιτών, διατηρώντας ζωντανά τα σύμβολα της σοβιετικής εποχής, τα οποία μεγάλο ποσοστό της ρωσικής κοινωνίας, αν όχι η πλειοψηφία νοσταλγεί.
«Ήρθα εδώ για να ψηφίσω για σταθερότητα» μία 62χρονη γυναίκα έξω από εκλογικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας.
«Γι αυτό βασιζόμαστε από τον πρόεδρό μας σε έναν τόσο τρομακτικό κόσμο», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στις κατηγορίες της Δύσης περί »νοθείας» στις ρωσικές εκλογές, το Κρεμλίνο απαντά πως αυτές εκπορεύονται από προκατάληψη και «Ρωσοφοβία».    
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Ρώσους δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαρτίου, όσο ο διάδοχος του Putin καθώς ο Ρώσος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι, δεν θα διεκδικήσει άλλη προεδρικής θητεία το 2024 και ένας τέτοιος υποψήφιος δεν φαίνεται μέχρι στιγμής στον ορίζοντα. 
Χαρακτηριστικός είναι, εξάλλου, ο πίνακας του Statista, που καταδεικνύει τη μακροημέρευση του Putin στην ηγεσία της χώρας, καθώς υπολίπεται μόνο του Joseph Stalin σε μέρες παραμονής στο Κρεμλίνο.

Infographic: Putin Forever?  | Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης