Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διχάσουν την ΕΕ και να στρέψουν τις χώρες της ενάντια στη Γερμανία

Altmaier (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διχάσουν την ΕΕ και να στρέψουν τις χώρες της ενάντια στη Γερμανία
Στην ΕΕ είμαστε μια τελωνειακή ένωση και ενεργούμε από κοινού, δεν θα επιτρέψουμε τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ να μας διχάσει 
Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ η Γερμανία με αφορμή την αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier να κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι «προσπαθεί να στρέψει τις χώρες της ΕΕ απέναντι στο Βερολίνο».
«Πρόκειται για έναν εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να βλάψει τους παραγωγούς και τους καταναλωτές» δήλωσε σήμερα (18/3) ο γερμανός υπουργός κατά την αναχώρηση του για την Ουάσιγκτον.
Στη συνάντηση που θα έχει με αμερικανούς αξιωματούχους και την ευρωπαία Επίτροπο Εμπορίου Cecilia Malmstrom πρόκειται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα του ελεύθερου εμπορίου αλλά και των δασμών σε χαλυφα και αλουμίνιο που έχει προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ.
«Στην ΕΕ είμαστε μια τελωνειακή ένωση και ενεργούμε από κοινού. Δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης να διαιρέσει την Ευρώπη και δεν θα την αφήσουμε να το επιτύχει» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης