Κοντονής (υπ. Δικαιοσύνης): Θα ζητήσω τα πρακτικά της δίκης και το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για Αμβρόσιο

Κοντονής (υπ. Δικαιοσύνης): Θα ζητήσω τα πρακτικά της δίκης και το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για Αμβρόσιο
Αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να ανακοινώνει την πρόθεσή του να ζητήσει το σκεπτικό της απόφασης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλοφίλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου.
Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».
Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση Novartis, δήλωσε ότι η προανακριτική επιτροπή θα πορευτεί με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, και υπάρχουν αδικήματα που αν αποδειχθούν, δεν παραγράφονται.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS