Μητσοτάκης: Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος

Μητσοτάκης:  Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ
Ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Δ.Α.Π -ΝΔΦΚ.
«Γερά να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος.
Γερά όχι μόνο για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γερά για να γίνει επιτέλους η Πατρίδα μας ένα κανονικό ευρωπαϊκό Κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Τον πίστεψαν οι νέοι τον κ. Τσίπρα, γιατί τους είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια στα οποία πολλοί νέοι απέδιδαν τις συνέπειες της κρίσης που τους έπνιγε.
Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ το μήνα. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά ο δήθεν νέος κ. Τσίπρας;
Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε. Γι' αυτό θα τον τιμωρήσετε, ειδικά εσείς οι νέοι. Γιατί διέψευσε τα όνειρά σας και τις προσδοκίες σας».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε μάλιστα ακόμα περισσότερο τους τόνους λέγοντας :
« Αντί για ανθρωπιά όμως, γι' αυτό θέλω να το τονίσω, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού της και αντί για εθνική αξιοπρέπεια, έφερε συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις από το όνομα των Σκοπίων ως την «ομηρία» των δύο αξιωματικών στην Τουρκία.
Τη βάζω μέσα σε εισαγωγικά γιατί έτσι την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Και όλα αυτά, δυστυχώς, είναι το αντίτιμο της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία. Και αυτή είναι η πολλή σύντομη περιγραφή όσων  έχουμε ζήσει την τελευταία τριετία».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα των νέων και ιδιαίτερα στην κατάσταση στην παιδεία.
Συγκεκριμένα είπε ότι θα καταργήσει τους νόμους Γαβρόγλου, Μπαλτά και Φίλη, δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας με στήριξη της ελληνικής οικογένειας και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, δεσμεύτηκε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των 510 ευρώ και για τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας ενώ μίλησε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.
«Θέλουμε όμως μια Πατρίδα με ανθρώπους ελεύθερους. Ελεύθερους στη σκέψη, στην έκφραση, στην εργασία, στην επιχειρηματικότ
ητα. Ελεύθερους και δυνατούς να παίρνουν ρίσκα στη ζωή τους, γιατί όλοι θα χρειαστεί να πάρετε ρίσκα. Αυτοί που δεν πέτυχαν είναι αυτοί που δεν προσπάθησαν. Ελεύθερους να παλέψουν και να νικήσουν.
Ελεύθερους να πάνε μπροστά. Ελεύθερους να διαλέξουν το μέλλον τους. Εσείς διαλέγετε με τη δικιά σας συμμετοχή το δικό σας μέλλον. Και δίνετε τη μάχη των ιδεών», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ξεδιπλώνοντας πτυχές της πολιτικής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αλλαγή του μείγματος πολιτικής, που θα μειώσει «τους φόρους για κάθε Έλληνα, για κάθε Ελληνίδα, αλλά θα μειώσει και τις δαπάνες για  να έχουμε ένα λιτό και αποτελεσματικό Κράτος».
«Με επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη. Με τα Πανεπιστήμια να ξαναγίνονται χώροι γνώσης και προκοπής και όχι βούρκοι ανομίας και παρακμής. Με προσβάσιμη Υγεία, με ανθρώπινες συνθήκες για όλους, όχι πανάκριβες ιατρικές υπηρεσίες για αυτούς που μπορούν να τις πληρώνουν και τριτοκοσμικές συνθήκες για τους φτωχότερους.
Με Δημόσια Διοίκηση που θα αγκαλιάζει την αλλαγή που θα αξιολογείται που θα προσαρμόζεται στις νέες καταστάσεις που θα εξυπηρετεί τον πολίτη.
Που δεν θα αποτελεί εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και εφιάλτη στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Και βέβαια μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη που θα απονέμεται γρήγορα, αποτελώντας το γνήσιο καταφύγιο των πιο αδυνάμων», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS