Τελευταία Νέα
Διεθνή

Russia Today: Νέος τσάρος της Ρωσίας ο Putin με ποσοστό 73,9% - Παραμένει στο τιμόνι της χώρας για 4η συνεχόμενη θητεία

tags :
Russia Today: Νέος τσάρος της Ρωσίας ο Putin με ποσοστό  73,9% - Παραμένει στο τιμόνι της χώρας για 4η συνεχόμενη θητεία
Είναι πλέον o μακροβιότερος ρώσος πρόεδρος μετά το Stalin
Σαρωτική νίκη με ποσοστό 73,9% εξασφάλισε ο Vladimir Putin, γεγονός που τον κάνει τον μακροβιότερο ρώσο πρόεδρο μετά το Stalin.
Ο νέος τσάρος της Ρωσίας, στο πρόσωπο του οποίου οι ρώσοι έχουν βρει «τον πατερούλη» θα μείνει στο τιμόνι για άλλα τέσσερα χρόνια διατηρώντας τη Ρωσία στους ισχυρούς του πλανήτη.
Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11,2% βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας με υποψήφιο τον Pavel Grudinin και ακολουθούν ο εθνικιστής Vladimir Zhirinovsky με πσοστό 6,7% και η τηλεπερσόνα  Ksenia Sobchak με 2,5%.
Ο Putin κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 70% που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε εκλογική αναμέτρηση στον «ελεύθερο κόσμο».
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ωστόσο εξακολουθούν να κατηγορούν τον Putin για σοβαρές παρατυπίες στην προεκλογική εκστρατεία, μετά και την απαγόρευση στον βασικό του αντίπαλο Alexei Navalni να μετέχει στις εκλογές.
Ο Putin είχε , δηλώσει νωρίτερα σήμερα κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι θα είναι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών το οποίο θα επιτρέπει την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία.
Τόνισε μάλιστα πως είναι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνει στη χώρα και για το λόγο αυτό πιστεύει ότι οι Ρώσοι θα τον εκλέξουν για μια ακόμη φορά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης