Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Ο προστατευτισμός των ΗΠΑ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Ο προστατευτισμός των ΗΠΑ μπορεί  να προκαλέσει ζημιά στις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές
Μια διεθνής συναίνεση για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές που έχει διαρκέσει σε πολλές δεκαετίες απειλείται από την προστατευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump
Η Γερμανία και η Αργεντινή θα επιμείνουν στη δέσμευσή τους για το ελεύθερο εμπόριο να διατηρήσουν ελεύθερο το διεθνές εμπόριο στη σύνοδο κορυφής των G20    (19-20/3/2018)  στο Μπουένος Άιρες, ;όπως δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών.
Μια διεθνής συναίνεση για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές που έχει διαρκέσει σε πολλές δεκαετίες απειλείται από την προστατευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, η οποία περιλαμβάνει σχέδια για επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποi της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, της Γερμανίας και της οικοδέσποινας χώρας της συνόδου της Αργεντινής, θα επιμείνουν στην επιβεβαίωση του περιεχόμενου της προηγούμενης συνάντησης των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.
«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία όσον αφορά τη διατήρηση της διατύπωσης του ανακοινωθέντος του Αμβούργου που θα στηρίξει τα οφέλη του ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Nicolas Dujovne.
Τα λόγια του επαναλήφθηκαν από τον νέο σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz, σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από διμερή συνάντηση.
Ο Scholz προειδοποίησε επίσης ότι ο προστατευτισμός θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές και ότι η Γερμανία θα συνεχίσει τις συνομιλίες για να αποτρέψει τις ΗΠΑ από την επιβολή προγραμματισμένων αυξήσεω ν στους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier, αρμόδιος για το εμπόριο, προειδοποίησε ότι δεν είναι σαφές εάν οι διαφορές μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών θα μπορούσαν να επιλυθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι δασμοί των ΗΠΑ πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 23 Μαρτίου 2018.
Στο Μπουένος Άιρες, ο Scholz υποσχέθηκε επίσης να επενδύσει περισσότερο στη δημόσια υποδομές της Γερμανίας - κάτι που οι ευρωπαίοι εταίροι της Γερμανίας ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό με την ελπίδα ότι θα βοηθούσε στην τόνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης στο σύνολό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης