Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δασμοί Trump και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σύνοδο των G20

tags :
Οι δασμοί Trump και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σύνοδο των  G20
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin θα επιχειρήσει κατά τη διήμερη σύνοδο των  G20 να υπερασπιστεί τα εμπορικά σχέδια του Trump
Οι ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και η απογοήτευση για τις αυξήσεις στους δασμούς σε χάλυβα και αλουμινίου από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump αναμένεται  να κυριαρχήσουν στη συνάντηση  των οικονομικών ηγετών των G- 20 (19- 20/3/2018) εν μέσω  ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin θα επιχειρήσει κατά τη διήμερη σύνοδο των  G20 να υπερασπιστεί τα εμπορικά σχέδια του Trump ενάντια στην ευρεία κριτική  που θα δεχθεί από τους εταίρους του.
Ταυτόχρονα, είναι πιθανό να ακούσει τις αιτή σεις για απαλλαγές από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε ο Edwin Truman, πρώην αξιωματούχος της Διεθνούς Τραπέζης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και της Federal Reserve.
«Ο Mnuchin πρόκειται να παίξει άμυνα στα σχόλιά τους και θα βάλει τα δυνατά του» πρόσθεσε ο Truman, σύμφωνα με το Reuters.
Oι αμερικανικοί δασμοί στην εισαγωγή 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο, που θα τεθούν σε ισχύ στις 23 Μαρτίου 2018, έχουν προκαλέσει εντάσεις  μεταξύ των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ ενώ γίνεται λόγος για διάλυση του συστήματος εμπορικών συναλλαγών των δεκαετιών που βασίζεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Οι δασμοί κατά της Κίνας και οι επενδυτικοί περιορισμοί που εξετάζονται στο πλαίσιο ενός αμερικανικού συστήματος ανίχνευσης πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν δημιουργήσει ανησυχίες ότι τα αντίποινα θα μπορούσαν να μειώσουν σοβαρά το παγκόσμιο εμπόριο και να σβήσουν την ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη μετά τη σύσταση της ομάδας  των G20 κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης