Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Weidmann: Η ΕΚΤ πρέπει να τερματίσει άμεσα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

tags :
Μήνυμα Weidmann:  Η ΕΚΤ πρέπει να τερματίσει άμεσα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
Ο Weidmann, ένας επίμονος επικριτής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει πότε και πώς θα τερματίσει την πoλιτική αυτή
Οι θετικές οικονομικές εξελίξεις και οι προβλέψεις για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τερματίσει τάχιστα τις αγορές ομολόγων της (QE), δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.
Ο Weidmann, ένας επίμονος επικριτής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung ότι η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει πότε και πώς θα τερματίσει την πρακτική αυτή αλλά οι παράγοντες της αγοράς την τοποθετούν χρονικά στα τέλη του 2018.
«Προσωπικά πιστεύω ότι οι καλές οικονομικές εξελίξεις και η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό θα επιτρέψουν την ταχεία κατάργηση της αγοράς ομολόγων», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Weidmann, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος της Γερμανίας για να αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ όταν εκπνεύσει η θητεία του Mario Draghi στα τέλη του 2019.
Ο Weidmann τον Φεβρουάριο 2018 δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μειωθεί σταδιακά η έντασης της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής, όπως αναφέρει το Reuters.
Η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται στην καλύτερη της φάση εδώ και μια δεκαετία, κυρίως λόγω των προσπαθειών της ΕΚΤ να διατηρήσει το κόστος δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα για να ωθήσει τις δανειοδοτήσεις, τις δαπάνες και τις επενδύσεις, με την ελπίδα να ενισχυθεί ο πληθωρισμός.
Οι επενδυτές αναμένουν τώρα από την ΕΚΤ να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 2,55 τρισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2018, έχοντας την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, έστω και αργά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης