Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επενδυτική Τράπεζα: Από την προχειρότητα… στους δύο που θα δώσουν την μάχη της διεκδίκησης

Επενδυτική Τράπεζα: Από την προχειρότητα… στους δύο που θα δώσουν την μάχη της διεκδίκησης
Το βασικό σενάριο πάντως θέλει 2 από τα 6-8 επενδυτικά σχήματα που θα εμφανιστούν να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την Επενδυτική Τράπεζα.
Στις 26 Μαρτίου 2018 που λήγει η ημερομηνία – μετά την παράταση που δόθηκε – για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την IBG την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει 6-8 επενδυτικά σχήματα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Η διαδικασία πώλησης με ευθύνη του μετόχου αποτελεί προχειροδουλειά αλλά η ουσία της υπόθεσης είναι ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται και το ακόμη πιο σημαντικό ερώτημα που θα εγκριθούν;

Από τα πάσης φύσεως σχήματα που θα εμφανιστούν στην αρχική φάση της διαδικασίας – το bankingnews έχει παρουσιάσει 8 σχήματα – δύο έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να διεκδικήσουν την Επενδυτική Τράπεζα.
1)Η holding της Motor oil με το Duet
2)Η Credicom
Αυτά τα δύο σχήματα έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να διεκδικήσουν την Επενδυτική Τράπεζα.
Συμμετοχές όπως funds, σερβική τράπεζα ή ο ΟΤΕ είτε δεν θα εγκριθούν, είτε δεν θα προχωρήσουν π.χ. η Deutsche Telecom δεν επιθυμεί εμπλοκή του ΟΤΕ στην Επενδυτική Τράπεζα.

Η Motor oil και η οικογένεια Βαρδινογιάννη προφανώς έχει το πλεονέκτημα της ρευστότητας και το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι εάν συμμετέχει το Duet.
Το Duet στο παρελθόν δεν είχε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις ελληνικές θεσμικές αρχές.
Από ορισμένους κύκλους αναφέρεται ότι εάν η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει να πάρει την Επενδυτική Τράπεζα τον στόχο θα τον πετύχει.
Το βασικό ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό είναι έντονη αυτή η επιθυμία.

Για την Credicom η Επενδυτική Τράπεζα είναι ενδιαφέρουσα στρατηγική για 2 λόγους
Α)Αποκλείει η Credicom άλλο σχήμα να αποκτήσει τράπεζα καθώς η Επενδυτική Τράπεζα είναι χρηματιστηριακή με τραπεζική άδεια που διαθέτει 82 εκατ κεφάλαια.
Β)Εν μέσω αύξησης δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους υποψήφιους επενδυτές να δελεαστούν και να συμμετάσχουν.
Η ΑΜΚ της Credicom προχωράει αλλά προφανώς είναι κίνητρο η απόκτηση μιας άλλης τράπεζας με 85-95 εκατ που διαθέτει 82 εκατ κεφάλαια.

Συμπέρασμα

Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τύχη των σχημάτων που θα διεκδικήσουν την Επενδυτική Τράπεζα.
Το βασικό σενάριο πάντως θέλει 2 από τα 6-8 επενδυτικά σχήματα που θα εμφανιστούν να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την Επενδυτική Τράπεζα.

Υποσημείωση

Οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης