Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με 76,7% και με 54,4 εκατομμύρια ψήφους πρόεδρος της Ρωσίας για 4η φορά ο Putin

Με 76,7% και με 54,4 εκατομμύρια ψήφους πρόεδρος της Ρωσίας για 4η φορά ο Putin
Με καταμετρημένο το 99,75% των ψηφοδελτίων
Με 76,66% επανεκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας ο Vladimir Putin.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο Putin λαμβάνει το 76,67% των ψήφων με καταμετρημένο το 99,75% των ψηφοδολτίων.
Βάσει των μέχρι στιγμής, στοιχείων, 54,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν τον Putin, αριθμός αυξημένος κατά 5,1 εκατομμύρια ψήφους σε σχέση με το 2004.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Putin έλαβε περισσότερες ψήφους από όλους τους υπόλοιπους ψηφοφόρους μαζί αλλά και από εκείνους που δεν πήγαν στις κάλπες, γεγονός που αποδεικνύει πως αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο της ρωσικής πολιτικής σκηνής.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Pavel Grudinin με 11,79% και ακολουθεί ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Vladimir Zhirinovsky με 5,66%
Ακολουθεί η Ksenia Sobchak με 1,67% και ο Gregory Yavlinksy από το κόμμα Yabloko με 1,04%.



Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων ο Putin, ο οποίος ήδη μετρά 18 χρόνια στην εξουσία, θα παραμείνει στο προεδρικό αξίωμα έως το 2024 μια και η προεδρική θητεία είναι 6ετής.
Και τότε, το 2024 είναι η κρίσιμη περίοδος τόσο για τον Putin όσο και για τη Ρωσία.
Καθώς ο απόλυτος πολιτικός πρωταγωνιστής της Ρωσίας θα είναι 72 ετών και οι επιλογές του περιορισμένες.
Ή θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα για να κάνει μια τρίτη συνεχή προεδρική θητεία, όπως έγινε για παράδειγμα στην Κίνα (κάτι που έχει πει ότι δεν επιθυμεί να πράξει), ή θα ορίσει κάποιον μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να επιστρέψει ο ίδιος στην προεδρία, όπως έκανε με τον Medvedev το 2008 (σε αυτήν όμως την περίπτωση ο Putin θα αγγίζει την όγδοη δεκαετία της ζωής του) ή θα πρέπει να ορίσει το διάδοχο του, ο οποίος θα συνεχίσει το έργο που ο ίδιος δημιούργησε στη Ρωσία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης