Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο για 15ο συνεχόμενο μήνα
Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμα έναν μήνα οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/3) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, δεχόμενες ώθηση από την ισχυρή ζήτηση στον τομέα των οχημάτων.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας ενισχύθηκαν κατά +1,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +2,4%.
Παρά το γεγονός ότι η άνοδος των εξαγωγών κατέγραψε σημαντική επιβράδυνση, κυρίως λόγω της περιορισμένης ζήτησης από την Κίνα, ο δείκτης σημείωσε ανάπτυξη για 15ο συνεχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εξαγωγές αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική πορεία, καθώς η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να ενισχύεται, ενώ ανοδικά αναμένεται να κινηθούν και οι εισαγωγές, εν μέσω ανάκαμψης στην εσωτερική ζήτηση.
Η ιδιωτική κατανάλωση έχει προσφέρει σημαντική στήριξη στην ιαπωνική οικονομία, η οποία βιώνει το μεγαλύτερο σερί τριμηνιαίας ανάπτυξης των τελευταίων 28 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης