Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η επανεκλογή Putin θα κλιμακώσει τις εντάσεις με τη Δύση

Washington Post: Η επανεκλογή Putin θα κλιμακώσει τις εντάσεις με τη Δύση
Το μότο του Putin ήταν ότι «η Ρωσία βρίσκεται υπό επίθεση και χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη για να επιβιώσει»
Η επανεκλογή του Vladimir Putin στην προεδρία της Ρωσίας θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων με τη Δύση, σημειώνει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Vladimir Putin δεν παρουσίασε κάποιο καινούριο σχέδιο εγχώριων μεταρρυθμίσεων αλλά διαφήμισε το νέο οπλοστάσιο της Ρωσίας, με τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ να κάνουν διαρκείς αναφορές στις απειλές από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Το μότο του Putin ήταν ότι «η Ρωσία βρίσκεται υπό επίθεση και χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη για να επιβιώσει».
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, καθώς ο Putin ετοιμάζει τη νέα ρωσική κυβερνηση, θα πρέπει να διαχειριστεί τα αντικρουόμενα συμφέροντα μιας κυρίαρχης ελίτ η οποία αναζητά επιρροή στη μετά - Putin εποχή, η οποία νομοτελειακά θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι την ώρα που μαίνεται η διαμάχη εσωτερικά, θα κλιμακώσει την ένταση με τη Δύση.
«Τα εσωτερικά προβλήματα στο σύστημα διακυβέρνησης οδηγούν σε ερασιτεχνισμούς στο εξωτερικό», σχολιάζει ο Gleb Pavlovsky, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, ο οποίος πλέον εμφανίζεται ως επικριτής του Ρώσου προέδρου.
Για παράδειγμα, σημειώνει ο Pavlovksy, η πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε ένα προεκλογικό δώρο στον Putin, κατηγορώντας τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Sergei Skripal.
H βρετανική απάντηση εξόργισε τους Ρώσους ψηφοφόρους, εκτιμά ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης