Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Unicredit: Αμυντική η στάση των επενδυτών - Φοβούνται τον προστατευτισμό του Trump

Unicredit: Αμυντική η στάση των επενδυτών - Φοβούνται τον προστατευτισμό του Trump
Ο κίνδυνος ενίσχυσης του προστατευτισμού στο παγκόσμιο εμπόριο, λόγω της πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές
Αμυντική στάση τηρούν οι επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Unicredit.
Ο κίνδυνος ενίσχυσης του προστατευτισμού στο παγκόσμιο εμπόριο, λόγω της πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, ιδιαίτερα μετά την απόφαση για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
«Εάν κλιμακωθεί η πολιτική του προστατευτισμού σε κάτι πέραν των συμβολικών αντιποίνων, θα προκληθούν συνέπειες για την παγκόσμια ανάπτυξη», εξηγούν οι αναλυτές της ιταλικής τράπεζας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 1% στις 12.263 μονάδες, o FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 1% στις 7.093 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,86% στις 5.237 μονάδες.
O πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, ενώ αρνητικά πρωταγωνιστούν οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης.
O Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 374,63 μονάδες.
Πτωτικά κινούνται και τα futures των δεικτών της Wall Street.
Τα futures του Dow Jones υποχωρούν 0,63% στις 24.806 μονάδες, του S&P 500 κατά -0,7% στις 2.736 μονάδες και του Nasdaq κατά -1,4% στις 6.943 μονάδες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης