Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο +0,02% και τα 1.311,52 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά δύο εβδομάδων παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο +0,02% και τα 1.311,52 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν από τη Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της αργότερα εντός της εβδομάδας
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Δευτέρα (19/3) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, περί τις 11:33 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται ελαφρώς κατά +0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.311,52 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,08% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 105,92 γεν.
Οι επενδυτές αναμένεουν από τη Federal Reserve να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων εντός του έτους, κατά τη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα» ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ ωθεί χαμηλότερα τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το καθιστά λιγότερο ελκυστικό προς τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης