Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι εμπορικές ενώσεις της χώρας ζητούν από τον Trump να μην επιβάλει δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές

ΗΠΑ: Οι εμπορικές ενώσεις της χώρας ζητούν από τον Trump να μην επιβάλει δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές
Σύμφωνα με τις αμερικανικές εμπορικές ενώσεις, η επιβολή δασμών μπορεί να προκλέσει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας
Κοινή επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump έστειλαν 45 εμπορικές ενώσεις της χώρας, ζητώντας τη διακοπή των σχεδίων για επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, καθώς αυτή η κίνηση θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η επιστολή των εμπορικών ομάδων, «η επιβολή δασμών θα προκαλούσει μία αλυσιδωτή αντίδραση αρνητικών συνεπιών για την οικονομία των ΗΠΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αντίποινες, άμβλυνση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών στις ΗΠΑ, και αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές».
Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει ένα σύνολο εμπορικών μέτρων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 30 δισ. ετησίως, με τον κλάδο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών να βρίσκεται στο επίκεντρο, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται να ανακοινωθεί είτε την τρέχουσα είτε την ερχόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, οι εμπορικές ενώσεις ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση να ενημερώσει τις βιομηχανίες της χώρας οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν από τους δασμούς, πραγματοποιώντας τις σχετικές παρατηρήσεις πριν τεθούν σε ισχύ οι δασμοί.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει την ευκαιρία στους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας να σχολιάσουν αυτά τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού αντίκτυπου οποιωνδήποτε πιθανών δράσεων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ενώσεις, καλώντας παράλληλα την Ουάσιγκτον να εργαστεί από κοινού με άλλα έθνη ώστε να πείσει το Πεκίνο να τερματίσει τους περιορισμούς στις ξένες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης