Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cudmore: Οι «ταύροι» δεν θα ανακτήσουν εύκολα τον έλεγχο των αγορών - Bearish στις μετοχές

tags :
Cudmore: Οι «ταύροι» δεν θα ανακτήσουν εύκολα τον έλεγχο των αγορών - Bearish στις μετοχές
Η μεταβλητότητα μεταξύ περιουσιακών στοιχείων παραμένει υψηλή
Σχεδόν όλες οι σημαντικότερες εισροές δείχνουν χαμηλότερες τιμές για τις παγκόσμιες μετοχές πριν οι ταύροι μπορέσουν να ανακτήσουν τον έλεγχο.
Αυτό αναφέρει ο Mark Cudmore, αναλυτής στο Bloomberg και πρώην trader στη Lehman Brothers, ο οποίος διαβλέπει ότι η μεταβλητότητα μεταξύ περιουσιακών στοιχείων παραμένει υψηλή.
Είναι σημαντικό ότι ο VIX δεν μπορεί να πέσει κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 15 μονάδων.
Στις 2 Φεβρουαρίου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το όριο φόβου.
Από τότε έχει καταφέρει να κλείσει μόνο μία φορά χαμηλότερα από εκεί.
Οι μακροπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι συνεχίζουν να αυξάνονται και περιορίζουν τα όρια λήψης κινδύνων στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η ρευστότητα εξακολουθεί να συμπιέζεται.
Η άνοδος του Libor ενδέχεται να μην σχετίζεται με οποιοδήποτε τραπεζικό άγχος, αλλά εξακολουθεί να ισοδυναμεί με μικρότερο κόστος χρηματοδότησης.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών διετών ομολόγων είναι υψηλότερες από τότε που κατέρρευσε η Lehman Brothers.
Το επίπεδο απόδοσης της τάξεως του 3% μπορεί να έχει διατηρηθεί για τα 10ετή ομόλογα, αλλά δύσκολα θα υποχωρήσει.  
Στο μεταξύ, οι παγκόσμιες εντάσεις στο εμπόριο θα παραμείνουν υψηλές για τουλάχιστον άλλες λίγες εβδομάδες, ενώ περιμένουμε την απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας της Κίνας και, στη συνέχεια, την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών για το χειρισμό στην αγορά συναλλάγματος.
Οι παγκόσμιοι πολιτικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να αυξάνονται: ο κύκλος παραιτήσεων του προσωπικού στη διοίκηση των ΗΠΑ, τα σκάνδαλα της Ιαπωνίας, η έλλειψη σαφήνειας του Brexit, ο αγώνας της Ιταλίας να σχηματίσει κυβέρνηση, οι εκλογές της Ρωσίας.
Οι πρόσφατες μεγάλες απώλειες στα βασικά προϊόντα αποτελούν προειδοποιητικό σήμα για την Κίνα - δεν έχει σημασία αν αντικατοπτρίζει την οικονομική απομόχλευση ή μια αρνητική προοπτική στην πραγματική οικονομία - ιδιαίτερα επειδή τα βιομηχανικά μέταλλα οδηγούν τις μειώσεις.
Η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να είναι σταθερή αλλά είναι δύσκολο να δούμε πως θα βοηθήσει στην ανοδική πορεία για την αύξηση των κερδών στο πλαίσιο των μεγάλων ανοδικών αναθεωρήσεων στις αρχές του τρέχοντος έτους καθώς και της επικείμενης απειλής αυξημένου προστατευτισμού.
Ο Cudmore δηλώνει bearish στις παγκόσμιες μετοχές από τις 31 Ιανουαρίου, και έχει από τότε επανειλημμένα πει ότι οι μετοχές δεν θα βρουν μια σταθερή βάση για να ενισχυθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης