Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου ο Καμμένος αύριο 20/3 στη σκιά των σεναρίων για ρήξη - Γιατί δεν θα φύγει από την κυβέρνηση

Στο Μαξίμου ο Καμμένος αύριο 20/3  στη σκιά των σεναρίων για ρήξη - Γιατί δεν θα φύγει από την κυβέρνηση
Τη συνάντηση γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος
(upd) Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο θα έχει αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τους αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα με τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά.
Τη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στα σενάρια και στα δημοσιεύματα περί ρήξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υποστήριξε πως οι σχέσεις των Τσίπρα – Καμμένου είναι άριστες και πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη συνοχή της κυβέρνησης.

Έχει λόγο να φύγει ο Π. Καμμένος από την κυβέρνηση; - Προφανώς και όχι…

Τα τελευταία 24ωρα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα και τα σενάρια που θέλουν τον Π. Καμμένο να είναι δυσαρεστημένος και να μελετά ακόμα και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Π. Καμμένος εμφανίζεται να «επεξεργάζεται» μεν την αποχώρηση από την κυβέρνηση και από τα υπουργεία αλλά και να της παράσχει ψήφο ανοχής σε κρίσιμα νομοσχέδια για να μην την «ρίξει».
Τα σενάρια αυτά φούντωσαν με αφορμή τόσο την αυριανή (20/3) συνεδρίαση των ΑΝΕΛ όσο και το «σιωπητήριο» που φέρεται να επέβαλε στους βουλευτές του από το περασμένο Σάββατο ο Π. Καμμένος, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη στην ΠΓΔΜ για έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων με τον Σκοπιανό ομόλογο του για το θέμα της ονομασίας.
Τα δημοσιεύματα και τα σενάρια θέλουν τον κ.Καμμένο να είναι δυσαρεστημένο διότι έχει τεθεί στο περιθώριο των κυβερνητικών αποφάσεων.
Ήδη τα δημοσιεύματα αυτά σχολίασαν σήμερα ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για «κατά φαντασίαν» δημοσιεύματα αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα όσον αφορά την κυβερνητική συνοχή, τονίζοντας πως οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Π. Καμμένο είναι άριστες και πως όλα αυτά τα σενάρια περί ενδοκυβερνητικής ρήξης είναι «ευσεβής πόθος» της ΝΔ.
Πέρα όμως από τις διαβεβαιώσεις των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, το πραγματικό ερώτημα είναι εάν πράγματι ο κ.Καμμένος έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο να εγκαταλείψει το κυβερνητικό «καράβι» τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Αν δηλαδή αυτή η κίνηση του θα του αποφέρει πολιτικό όφελος.
Όπως και αν το δει κανείς, η απάντηση είναι μάλλον όχι.
Από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ ανέφεραν ότι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να βγάλουν την χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια και να βάλουν ένα τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή του τόπου όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.
Άρα τυχόν αποχώρηση τινάζει στον αέρα όλο το έως σήμερα πολιτικό αφήγημα και στρατηγική τους.
Αλλά και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα, πάλι δεν θα αποκομίσουν οφέλη από την «πατριωτική» τους στάση.
Μια και είναι πολύ πιθανό η επίλυση του ζητήματος να προχωρήσει, ακόμα και αν αυτοί είναι «απόντες» από την κυβέρνηση.
Είναι προτιμότερο και ενδεχομένως πιο πειστικό πολιτικά, να επιχειρήσουν να υπερασπιστούν τη «γραμμή» και τις θέσεις τους όντας μέσα στο κυβερνητικό σχήμα.
Επιπλέον, τυχόν αποχώρηση θα προσφέρει στη ΝΔ την καλύτερη ευκαιρία για έναν ακόμα γύρο πιο έντονης κριτικής κατά του κ.Καμμένου και των ΑΝΕΛ και συνολικά της κυβέρνησης, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματολογία της περί της ανάγκης πρόωρων εκλογών.
Αν μάλιστα συνδυάσει κανείς και τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τους ΑΝΕΛ δύσκολα να «ανιχνεύονται» στην κοινή γνώμη μια και τα ποσοστά τους κινούνται κάτω από το 2%, τότε είναι προφανές πως «χώρος» για αποχωρήσεις δεν υπάρχει.
Η πολιτική τύχη των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου είναι συνδεδεμένη όχι απαραίτητα με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την παρούσα κυβέρνηση και την επιτυχία της.
Αν τον Αύγουστο η κυβέρνηση καταφέρει να βγάλει την χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, τότε και οι ΑΝΕΛ θα αποκομίσουν πολιτικό όφελος.
Αν εγκαταλείψουν το κυβερνητικό σχήμα νωρίτερα με οποιαδήποτε αφορμή, μόνο ζημιωμένοι θα βγουν πολιτικά.
Ο Π. Καμμένος δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο, κανένα πολιτικό συμφέρον να επιδιώξει την έξοδο του από την κυβέρνηση Τσίπρα…

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Καμμένος έβαλε τέλος στα σενάρια ρήξης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για μια έντιμη σχέση, απορρίπτοντας τα περί υπόγειων διαλόγων και ξεκαθαρίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος».
«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό.
«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι», είπε ο κ. Καμμένος διαψεύδοντας το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου για καβγά ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.
«Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

(Αρχική δημοσίευση Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, ώρα 12:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης