Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Έντονος προβληματισμός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το Σκοπιανό

Μπακογιάννη: Έντονος προβληματισμός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το Σκοπιανό
Ενώ τα μέτωπα είναι ανοικτά, η κυβέρνηση παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης κρίσεων τόνισε η κα.Μπακογιάννη
Τον έντονο προβληματισμό της για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης κρίσεων.
«Με κορύφωση την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο - αι στη θάλασσα και στον αέρα  έχω κι έναν μεγάλο προβληματισμό για τη μεταβολή ενός μεθοριακού επεισοδίου σε θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες - ταν δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας εδώ και 19 μέρες  αλλά και ένα προβληματισμό για τον όλον χειρισμό του σκοπιανού θέματος, το οποίο δεν το βλέπω να εξελίσσεται καθόλου καλά.
Ενώ τα μέτωπα είναι ανοιχτά, η κυβέρνηση παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης κρίσεων, γιατί για κρίση μιλάμε με την Τουρκία.
Μετά από μία καθυστέρηση που υπήρξε στο θέμα των δύο στρατιωτικών η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ορθώς το κάνει αυτό» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Μπακογιάννη, η οποία διερωτήθηκε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
«Εάν πραγματικά υπάρχει κάποιος άνθρωπος να πιστεύει ότι, όταν δύο θεσμικά αρμόδιοι υπουργοί (σ.σ. οι κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος) μιλούν διαφορετική γλώσσα και χρησιμοποιούν διαφορετική επιχειρηματολογία, αυτό είναι προς όφελος μίας διαπραγμάτευσης, η οποία αδιαμφισβήτητα στο γίνεται, στο παρασκήνιο.
Όταν ο ένας υπουργός θεωρεί το επεισόδιο μεθοριακό επεισόδιο - κατά την άποψή μου ορθώς και δεν πρέπει να του δοθούν άλλες διαστάσεις αν θέλουμε να πετύχουμε την απελευθέρωση γρήγορα - και ο άλλος θεωρεί το επεισόδιο ομηρία Ελλήνων στρατιωτικών, αυτό έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, χρήζει διαφορετικής επιχειρηματολογίας και άρα στη διαπραγμάτευση τίθενται διαφορετικά θέματα.
Χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή όταν διαπραγματευόμαστε και όταν μιλάμε για τέτοιου είδους θέματα, γιατί δυστυχώς μετά τα αποτελέσματα είναι τα μηδενικά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου εθνικού μετώπου.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και κατόπιν της ολοκλήρωσης του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής η κα.Μπακογιάννη είπε ότι ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ την επόμενη μέρα των εκλογών, θα επιδιώξει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.
«Αν συμφωνούμε ότι ο πήχης πρέπει να ανέβει ψηλά, αν συμφωνούμε ότι η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, για να μπορέσει να υπάρξει ένα ουσιαστικό κοινωνικό δίχτυ και για τους αδύναμους, αν συμφωνούμε ότι για να έχουμε καλά πληρωμένες και αμειβόμενες θέσεις εργασίας χρειαζόμαστε επενδυτικό άλμα και όχι την κατάσταση την οποία βιώνουμε σήμερα, η ΝΔ θα αναζητήσει προς αυτή την κατεύθυνση τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμφωνίες.
Χρειάζεται ισχυρή πολιτική μεταρρυθμιστική βούληση.
Οι χώροι στους οποίους μοιραία θα απευθυνθεί η ΝΔ θα είναι οι χώροι της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής πολιτικής.
Μέσα σε αυτούς εγώ εντάσσω κατά την προσωπική μου γνώμη και το Κίνημα Αλλαγής και τους εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους» είπε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης