Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ μέχρι το τέλος της

Novak (Ρωσία): Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ μέχρι το τέλος της
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι η επανεξισορρόπηση της αγοράς θα επιτευχθεί κατά το δεύτερο μισό του 2018
Τη δέσμευση της Ρωσίας απέναντι στη συμφωνία ΟΠΕΚ, μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg.
Συγκεκριμένα, ο Novak τόνισε ότι «η Ρωσία είναι δεσμευμένη να τηρήσει τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ μέχρι την ολοκλήρωσή της», ενώ πρόσθεσε ότι το μέλλον της συμφωνίας θα συζητηθεί κατά την επόμενη συνάντηση των χωρών.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα δύο πιθανά σενάρια αφορούν τη σταδιακή αποχώρηση από τη συμφωνία ή την ενδεχόμενη παράταση των περικοπών μέσα στο επόμενο έτος.
«Μόλις επιτευχθεί η εξισορρόπηση της αγοράς, τότε θα αρχίζουμε να εξετάζουμε τη σταδιακή απόσυρση από τη συμφωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Novak, εκτιμώντας ότι η εξισορρόπηση ενδέχεται να επιτευχθεί κατά το τρίτο με τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, οι συζητήσεις που αφορούν τη στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ιουνίου δε μπορούν να αποκλειστούν.
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την άνοδο της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία εμφανίζεται συνήθως ως αντίβαρο στην προσπάθεια του ΟΠΕΚ να ισορροπήσει την αγορά, ούτε και για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν τη Ρωσία στη συνολική παραγωγή πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης