Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υπό πίεση ο κλάδος λιανεμπορίου της Βρετανίας το 2018

Fitch: Υπό πίεση ο κλάδος λιανεμπορίου της Βρετανίας το 2018
Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τους παραδοσιακούς λιανέμπορους του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο επικίνδυνες από ό,τι για τους αντίστοιχους της Ευρώπης, αναφέρεται σε έκθεση της Fitch
Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τους παραδοσιακούς λιανέμπορους του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο επικίνδυνες από ό,τι για τους αντίστοιχους της Ευρώπης, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (19/3/2018) η Fitch Ratings.
Όπως επισημαίνει η Fitch, αυτό οφείλεται στο ασθενέστερο καταναλωτικό περιβάλλον, στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, στις διαρθρωτικές αλλαγές στη βρετανική οικονομία, στην αυξημένη μόχλευση και στον έντονο διαδικτυακό ανταγωνισμό, που έχει ήδη συμβάλει στην κατάρρευση πολλών λιανοπωλητών στη Βρετανία, με πιο πρόσφατη εκείνη των Maplin και Toys R Us.
Το μερίδιο αγοράς των παραδοσιακών λιανέμπορων του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω των ολοένα και αυξανόμενων online πωλήσεων, που αυξάνουν το κόστος των εταιρειών καθώς προσπαθούν να επενδύσουν σε διαδικτυακές πλατφόρμες και logistics, προκειμένου να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές.
Αυτοί οι κίνδυνοι μεγεθύνονται για εταιρείες με υψηλή μόχλευση, καθώς επιχειρούν να πραγματοποιήσουν αλλαγές σε ένα αδύναμο περιβάλλον αγοράς και με περιορισμένη ικανότητα επενδύσεων στην τεχνολογία και σε αναβάθμιση των καταστημάτων τους.
Την ίδια ώρα, σημειώνει η Fitch, η εικόνα για τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες λιανεμπορίου δείχνει πιο «φωτεινή», με μια καλύτερη αύξηση των πωλήσεων, λιγότερες αλυσίδες με υψηλή μόχλευση και σημαντικά χαμηλότερη διείσδυση των online πωλήσεων.
Αυτό περιορίζει τις τρέχουσες ανταγωνιστικές πιέσεις, αλλά καθιστά πιθανότερες μεγαλύτερες διαταραχές μεσοπρόθεσμα, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης