Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 5% για τη μετοχή του Facebook, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Cambridge Analytica

tags :
Πτώση άνω του 5% για τη μετοχή του Facebook, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Cambridge Analytica
Πρώην υπάλληλοι της εταιρείας αποκάλυψαν πως η Cambridge Analytica δημιούργησε με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων ένα λογισμικό που της επέτρεψε να προβλέπει αλλά και να επηρεάζει τις πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων
Πτώση που ξεπερνά το 5% σημειώνει μετοχή του Facebook στη Wall Street, λόγω των αποκαλύψεων για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως αποκάλυψαν δημοσιεύματα των New York Times και του Observer, η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε στοιχεία από 50 εκατομμύρια χρήστες του facebook για να αναπτύξει την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, το 2016.
«Οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης δικαιούνται να λάβουν απαντήσεις από το Facebook και την Cambridge Analytica αμέσως.
Ξεκινάμε έρευνα», έγραψε η Μόρα Χίλεϊ στον λογαριασμό της στο Twitter.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η εταιρεία δεδομένων απέσπασε με πλάγιους τρόπους στοιχεία από εκατομμύρια λογαριασμούς Facebook.
Πρώην υπάλληλοι της εταιρείας αποκάλυψαν πως η Cambridge Analytica δημιούργησε με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων ένα λογισμικό που της επέτρεψε να προβλέπει αλλά και να επηρεάζει τις πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης