Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχονται αναβαθμίσεις της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας το 2018, εάν...

tags :
Goldman Sachs: Έρχονται αναβαθμίσεις της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας το 2018, εάν...
Οι αναβαθμίσεις θα έλθουν αν οι μακροοικονομικές τους προοπτικές και οι δημοσιονομικές και εξωτερικές ισορροπίες να βελτιωθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ
Περισσότερες αναβαθμίσεις βλέπει στον ορίζοντα η Goldman Sachs, σε περίπτωση που η... οικονομία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βελτιωθεί περαιτέρω.
Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της για τα ευρωπαϊκά οικονομικά, η Goldman Sachs παρουσιάζει τη μέση πιστοληπτική ικανότητα των χωρών από τους οίκους S&P, Moody's και Fitch, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, το 2018 εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί καταλύτες:
1) βελτίωση των μακροοικονομικών, δημοσιονομικών και εξωτερικών παραγόντων
2) οι θεσμικές μεταβλητές των χωρών διατηρούν τις ίδιες τιμές με εκείνες του 2017.
Για εννέα κράτη, το μοντέλο της Goldman Sachs προβλέπει την ίδια βαθμολογία με τη σημερινή, ένα κράτος πιθανόν να υποβαθμιστεί και για την πλειοψηφία των υπολοίπων χωρών,  το μοντέλο μας προβλέπει αύξηση της αξιολόγησης από μία έως δύο βαθμίδες πάνω από τις τρέχουσες αξιολογήσεις.



Η τελευταία "ομάδα" χωρών είναι το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, για τις οποίες θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μια αναβάθμιση αν οι μακροοικονομικές τους προοπτικές και οι δημοσιονομικές και εξωτερικές ισορροπίες να βελτιωθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ.



Αντίθετα, η ανάλυση της Goldman Sachs δείχνει ότι οι περαιτέρω αναβαθμίσεις των πορτογαλικών ομολόγων είναι λιγότερο πιθανές, εκτός εάν η οικονομία έχει καλύτερες επιδόσεις από τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ.
Συμπερασματικά, το 2018, οι χαμηλότερης αξιολόγησης οικονομίες της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας αναβάθισης, εφόσον οι κυβερνήσεις τους αντισταθούν στον πειρασμό της εγκατάλειψης της φορολογικής μεταρρύθμισης, καταλήγει η Goldman Sachs.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης