Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης για Novartis: Όλοι πλέον μιλούν για σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών διαστάσεων – Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Σκουρλέτης για Novartis: Όλοι πλέον μιλούν για σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών διαστάσεων – Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες
Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη μόνη της να ψάξει να βρει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι όλοι πλέον μιλούν για σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών διαστάσεων, για το οποίο υπάρχουν πολιτικές ευθύνες διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Τρίκαλα ο κ.Σκουρλέτης είπε πως τις τελευταίες μέρες το σκάνδαλο της Novartis μονοπωλεί την επικαιρότητα.
«Τι πιο αληθοφανές, τι πιο συνηθισμένο να μιλάς στην Ελλάδα των τελευταίων 30-40 ετών για σκάνδαλα, για μίζες και διαφθορά.
Δυστυχώς αυτό που είναι βαθιά σφηνωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού ότι αυτή η χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια καταπονήθηκε από σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία τα ισχυρά οικονομικά κέντρα και τα ΜΜΕ, αυτό που ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, φαίνεται ότι κάποιοι στην αρχή το θεώρησαν σκευωρία.
Βέβαια μετά από τρεις τέσσερις εβδομάδες αυτής της συζήτησης όλοι μιλάνε για σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών διαστάσεων, το οποίο για άλλη μία φορά όπως στην υπόθεση της Siemens, το μαθαίνουμε από υπηρεσίες του εξωτερικού.
Σκάνδαλο οικονομικό τέτοιων διαστάσεων δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πολιτικές ευθύνες.
Δεν γίνεται.
Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη ή όχι από μόνη της να ψάξει να βρει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες;
Εμείς είμαστε σαφείς: πρέπει» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.
«Αντί να αρπάξουμε την ευκαιρία μέσα από την εξιχνίαση αυτού του σκανδάλου για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και πρώτα και κύρια τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα τα οποία διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις της χώρας τα τελευταία 30-40 χρόνια, γίνεται το παν για να μην λάμψει η αλήθεια.
Κι ελπίζω τελικά ότι οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του καινούργιου κόμματος του Κινήματος της Αλλαγής δεν θα πάρουν στους ώμους τους τα βαρίδια του παρελθόντος.
Είναι μια ευκαιρία σε τελική ανάλυση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά ο ίδιος και η κ. Γεννηματά είναι νεότερα πρόσωπα στην πολιτική ζωή, μπορούν να πάρουν τις αποστάσεις τους και να διευκολύνουν στην εξιχνίαση αυτού του σκανδάλου» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ότι για δεύτερη χρονιά μιλάμε για ανάπτυξη, πως έχουμε μείωση της ανεργίας.
Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την αύξηση των εξαγωγών.
Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες, ούτε ότι μετά τον Αύγουστο το 2018 μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μονομιάς θα σβήσουν τα προβλήματα.
 Η φορά των πραγμάτων είναι θετική.
Βαδίζουμε σε μια νέα πραγματικότητα μετά τον Αύγουστο το 2018, πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο ο ρόλος του σύγχρονου κράτους» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης