Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής και Βενεζουέλας - Στο +0,82% και τα 66,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής και Βενεζουέλας - Στο +0,82% και τα 66,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,72 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (20/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις εντάσεις που επικρατούν στη Μέση Ανατολή, καθώς και από τις ανησυχίες για περαιτέρω πτώση της παραγωγής στη Βενεζουέλα.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,82% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,95% στα 62,72 δολ. ανά βαρέλι.
«Οι εντάσεις ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν παρείχαν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου», σημειώνει ο αναλυτής της Trifecta, Sukrit Vijayakar.
Παράλληλα, το αποδυναμωμένο αμερικανικό δολάριο παρέχει επίσης στήριξη προς τον μαύρο χρυσό, καθώς η πτώση του δολαρίου καθιστά το πετρέλαιο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει μειωθεί κατά το ήμιση σε σύγκριση με το 2005, υποχωρώντας κάτω από τα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ παράλληλα αυξημένες είναι και οι πιθανότητες για περαιτέρω πτώση, η οποία μπορεί μάλιστα να επιταχυνθεί, οδηγώντας την παγκόσμια αγορά σε έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης