Διάσταση εκτιμήσεων ΥΠΕΝ - μηχανικών για την ομαλοποίηση της υποβολής αιτήσεων στο νέο «Εξοικονομώ»

Διάσταση εκτιμήσεων ΥΠΕΝ - μηχανικών για την ομαλοποίηση της υποβολής αιτήσεων στο νέο «Εξοικονομώ»
Το υπουργείο υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν πλέον σοβαρά προβλήματα, σε αντίθεση με το ΤΕΕ που θεωρεί επιβεβλημένη την διακοπή της διαδικασίας
Με το... αριστερό άνοιξε χθες ξανά το πληροφοριακό σύστημα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι εμφάνιζε τεχνικές δυσλειτουργίες, με συνέπεια η υποβολή αιτήσεων ένταξης να γίνεται με το σημειωτόν από τους μηχανικούς.
Αν και το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε καθυστερήσεις που αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, μεμονωμένοι μηχανικοί, παραρτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός υποστηρίζουν πως το σύστημα «πάγωνε» διαρκώς.
Έτσι, τονίζουν πως η μόνη λύση για να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία, είναι να απενεργοποιηθεί εκ νέου η πλατφόρμα και να τεθεί ξανά σε κανονική λειτουργία όταν λυθούν τα όποια προβλήματα.
Υπενθυμίζεται πως από χθες 19/3 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.
Ωστόσο, μηχανικοί που επιχείρησαν να καταχωρίσουν τα στοιχεία πελατών τους, αναφέρουν πως με το... καλημέρα αντιμετώπισαν πολλά εμπόδια στη χρήση της πλατφόρμας, με συνέπεια η διαδικασία να προχωρά εξαιρετικά αργά ή και να διακόπτεται.

Δεν βλέπει προβλήματα το ΥΠΕΝ

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η λειτουργία της πλατφόρμας ομαλοποιήθηκε στην πορεία, καθώς αντιμετωπίστηκαν τα όποια εμπόδια.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν κατά την πρώτη ημέρα να καταχωρίζουν στοιχεία, από τους οποίους 6.500 έφτασαν μέχρι το τελικό στάδιο, ενώ ήδη περί τις 500 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν και πρωτοκολλήθηκαν.
Το ΥΠΕΝ προσθέτει ότι η ροή των αιτούντων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια και η ηλεκτρονική πλατφόρμα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πως απορρίπτεται το ενδεχόμενο εκ νέου αναβολής της λειτουργίας του.
Στον αντίποδα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ προτείνει ξανά την αναστολή της διαδικασίας, με παράλληλο άνοιγμα της πλατφόρμας σε δοκιμαστική λειτουργία, για την επίλυση των προβλημάτων που επανεμφανίσθηκαν.
Έτσι, όπως υποστηρίζει, με τη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αφενός θα επιλυθούν όλες οι αδυναμίες και αστοχίες και αφετέρου θα εξοικειωθούν όλοι με τη νέα πλατφόρμα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS