Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω δολαρίου και Fed - Στο -0,14% και τα 1.314,96 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό λόγω δολαρίου και Fed - Στο -0,14% και τα 1.314,96 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν από τη Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της που ξεκιναέι αργότερα εντός της ημέρας
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (20/3) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου, καθώς και από τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στην πρωτη αύξηση επιτοκίων κατά τη διήμερηςς συνεδρίασή της η οποία ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τις 9:43 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.314,96 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,41% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,54 γεν.
Οι επενδυτές αναμένεουν από τη Federal Reserve να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων εντός του έτους, κατά τη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα» ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένει και ο επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, καθώς πρόκεται για την πρώτη συνεδρίαση στην οποία συμμετέχει ως πρόεδρος,
Ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό παραμένει στο 2%, με την κεντρική τράπεζα να εκτιμά ότι αυτός θα επιτευχθεί κατά τα τέλη του τρέχονοτς έτους.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ ωθεί χαμηλότερα τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το καθιστά λιγότερο ελκυστικό προς τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης