Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά την πτώση στη Wall - Στο -0,60% και τις 21.352,50 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά την πτώση στη Wall - Στο -0,60% και τις 21.352,50 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,42% στις 2.485,52 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (20/3) οι αγορές στην Ασία, με τις μετοχές στον κλάδο της τεχνολογίας να σημειώνουν απώλειες μετά την πτώση που σημειώθηκε χθες (19/3) στη Wall Street.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,60% στις 21.352,50 μονάδες, ενώ οι ενδοσυνεδριακές απώλειές του άγγιξαν ακόμα και το -1,2%.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου της χώρας, Hiroshige Sko, υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» η Ιαπωνία να εξαιρεθεί από τις επιβολές δασμών των ΗΠΑ, καθώς τα προϊόντας χάλυβα και αλουμινίου της χώρας είναι «αναντικατάστατα» για την αμερικανική βιομηχανία.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά -0,39% με τον κλάδο εξορύξεων να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς η τιμή στο σιδηρομετάλλευμα κινήθηκε καθοδικά.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,42% στις 2.485,52 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο -0,33% και τις 11.010,84 μονάδες.
Σε ότι αφορά την ευρεύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,35% στις 3.290,64 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, και συγκεκριμένα στο +0,04% και τις 31.527 μονάδες.
Όπως τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας νικητής από οποινδήποτε εμπορικό πόλεμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι η Κίνα και οι ΗΠα θα παραμείνουν «ήρεμες».
Παράλληλα, ο κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, δήλωσε ότι η χώρα αναμένεται να επεκτείνει τις μεταρρυθμίσεις της, ενώ παράλληλα θα εντείνει τις προσπάθειές της για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις εντάσεις που επικρατούν στη Μέση Ανατολή, καθώς και από τις ανησυχίες για περαιτέρω πτώση της παραγωγής στη Βενεζουέλα.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,82% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,95% στα 62,72 δολ. ανά βαρέλι.
«Οι εντάσεις ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν παρείχαν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου», σημειώνει ο αναλυτής της Trifecta, Sukrit Vijayakar.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει μειωθεί κατά το ήμιση σε σύγκριση με το 2005, υποχωρώντας κάτω από τα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ παράλληλα αυξημένες είναι και οι πιθανότητες για περαιτέρω πτώση, η οποία μπορεί μάλιστα να επιταχυνθεί, οδηγώντας την παγκόσμια αγορά σε έλλειμμα.
Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου, καθώς και από τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στην πρωτη αύξηση επιτοκίων κατά τη διήμερηςς συνεδρίασή της η οποία ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.314,96 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,41% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,54 γεν.
Οι επενδυτές αναμένεουν από τη Federal Reserve να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων εντός του έτους, κατά τη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα» ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης