Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajan (ΔΝΤ): Ο Trump ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα ελλείμματα σε συγκεκριμένες βιομηχανίες

Rajan (ΔΝΤ): Ο Trump ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα ελλείμματα σε συγκεκριμένες βιομηχανίες
Ο πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ, Raghuram Rajan, δήλωσε ότι στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του εμπορικού ελλείμματος γενικότερα
Η αμερικανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα ελλείμματα σε συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ, παρά για το εμπορικό ισοζύγιο γενικότερα, σύμφωνα με τον πρώην οικονομολόγο του ΔΝΤ, Raghuram Rajan.
Όπως δήλωσε στο CNBC, οι ΗΠΑ πρέπει να εκτιμήσουν τις επιδόσεις τους πέρα από τα «στενά μέτρα», δεδομένου ότι το εμπορικό έλλειμμα είναι πιθανό να αυξηθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν πλεόνασμα στις υπηρεσίες, το οποίο δεν περιλήφθηκε στην εξίσωση, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα με τον Καναδά.
«Ο πρόεδρος Trump είπε ''όχι, έχουμε εμπορικό έλλειμμα''.
Αυτό που σήμαινε είναι ότι έχουμε εμπορικό έλλειμμα στον μεταποιητικό τομέα ή στον τομέα των αγαθών.
Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ έχουν πλεόνασμα στις υπηρεσίες» δήλωσε ο ίδιος.
«Δεν περιλήφθηκε στην εξίσωση διότι οι υπηρεσίες πηγαίνουν στους κατοίκους των πόλεων και όχι στις εκλογικές περιφέρειες όπου είναι ο μεταποιητικός τομέας.
Πιστεύω ότι λέει πολλά για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης: Δεν είναι η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, αλλά η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων σε συγκεκριμένες βιομηχανίες» δήλωσε ο Rajan, ο οποίος είναι τώρα καθηγητής Οικονομικών στο University of Chicago Booth School of Business.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης