Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Στόχος μας να πληρώσουμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον Αύγουστο

Αχτσιόγλου: Στόχος μας να πληρώσουμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον Αύγουστο
Σήμερα είναι σε εκκρεμότητα 85.000 κύριες συντάξεις υποστήριξε η υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον ερχόμενο Αύγουστο διατύπωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Αχτσιόγλου υποστήριξε πως σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα 85.000 κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή των επικουρικών.
Όπως είπε η υπουργός Εργασίας, τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί, επισημαίνοντας ότι είναι δυνατό μετά τη λήξη του μνημονίου, να γίνουν κάποιες διορθώσεις όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές.
«Οτιδήποτε αφορά το ασφαλιστικό προαπαιτεί συμφωνία με την τρόικα» είπε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) αν δεν συμφωνήσουν οι θεσμοί.
Αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών, η υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών έχει καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, αν και παραδέχθηκε ότι ένα μέρος των εργαζόμενων πληρώνει μεγάλες εισφορές.
Η κα.Αχτσιόγλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, όπως φαίνεται να προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020, λέγοντας πως το εν λόγω μέτρο συνδέεται με τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος επιτυγχάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης