Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Φεβρουάριο 2018, στο 2,7%

Βρετανία: Σε χαμηλά 7 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Φεβρουάριο 2018, στο 2,7%
Η πτώση στον ετήσιο πληθωρισμό της Μεγάλης Βρετανίας ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με την πτώση μάλιστα να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,7% έναντι 3% τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν υποχώρηση του δείκτη στο 2,8%.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, ο δεικτης έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, και συγκεκριμένα στο 3,1% προτού υποχωρήσει εν συνεχεία στο 3%.
«Μία μικρή πτώση στις τιμές της βενζίνης, παράλληλα με τη βραδύτερη αύξηση στις τιμές των τροφίμων συνέβαλαν στον περιορισμό του πληθωρισμό», σχολίασε ο αναλυτής της ONS, Phil Gooding, τονίζοντας παράλληλα ότι «πολλές από τις αυξήσεις των τιμών στις αρχές του 2017 λόγω της προηγούμενης υποτίμησης της στερλίνας άρχισαν να λειτουργούν μέσω του συστήματος».
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «οι τιμές στον τομέα των ξενοδοχείων επίσης μειώθηκαν, ενώ το κόστος των εισητηρίων αυξήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».
Τα στοιχεία για τον πληθυωρισμό είχαν μικρή επίδραση στη στερλίνα, η οποία ενισχύεται ελαφρώς έναντι του αμερικανικού δολαρίου, και συγκεκριμένα στο +0,07% και τα 1,4034 δολ.
Υπενθυμίζουμε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο νομισματικής πολιτικής της Bank of England, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αύξηση των επιτοκίων, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε το τρέχον χρονοδιάγραμμα της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης