Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Παράλληλοι μονόλογοι στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Παράλληλοι μονόλογοι στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συζητηθεί η πρόταση ενοποίησης των ΚΟ τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Για παράλληλους μονολόγους στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το ότι δεν συζητήθηκε η πρόταση ενοποίησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
«Αν το Κίνημα Αλλαγής δεν εκπέμψει προς την κοινωνία, ότι έχει μία διάθεση ανανέωσης σε πρόσωπα, ιδέες, νοοτροπίες και λειτουργικές δομές, αν δεν εκπέμψει ότι επιθυμεί τον πλουραλισμό και τη σύνθεση, αλλά απλά περιοριστεί στον διαμοιρασμό των μικροαξιωμάτων, τότε προφανέστατα δεν μιλάμε για ένα κίνημα προοδευτικής προοπτικής, αλλά μιλάμε για μία διαδικασία συναλλαγής» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ξεκαλάκης.
«Το θέμα της Βαβυλωνίας συνεχίζει να ισχύει και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συζητηθεί η πρόταση ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων και δημιουργίας ενός πραγματικά νέου ενιαίου ομογενοποιημένου φορέα, όπως ήταν και η εντολή των εκλογέων τον περασμένο Νοέμβρη.
Πού βρισκόμαστε σήμερα;
Αναρωτιέμαι, αν δεν κάνουμε τώρα αυτό το άλμα, αν όχι τώρα, πότε θα το κάνουμε;
Αυτός ο έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε, τόσο μέσα από ομιλίες στο συνέδριο, όσο και στα διάφορα πηγαδάκια, που σχηματίστηκαν ανάμεσα στους συνέδρους.
Η απάντηση δόθηκε στο συνέδριο και είναι, γιατί δεν τολμάμε ούτε καν να υιοθετήσουμε την επιβολή θητειών, ούτως ώστε να υπάρχει μία δέσμευση ανανέωσης έστω για το 2021, γιατί περιοριζόμαστε στον ασφαλή διαμοιρασμό των ιματίων της μικροκομματικής μας εξουσίας και σε μία μικρή και ελεγχόμενη παράταξη, αντί να ανοιχτούμε στην κοινωνία και βέβαια γιατί ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια από πολιτικές θέσεις μέχρι συνθήματα» υποστήριξε ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μετεκλογικά σενάρια.
«Η κοινωνική βάση του Κινήματος Αλλαγής - όπως αυτή εκφράστηκε και τον Νοέμβρη του 2017 - αυτό που επιθυμεί είναι μία αυτόνομη πορεία, έναν ρόλο όπου θα δώσει μία διακυβερνητική προοπτική με προοδευτικό πρόσωπο.
Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι να είσαι απλά ένα χρήσιμο συμπλήρωμα, το ζητούμενο είναι να μπορέσεις εσύ να έχεις μία προγραμματική ηγεμονία, η οποία θα εφαρμοστεί στην επόμενη μέρα και θα μπορέσει να δώσει προοπτική στους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε ο κ.Ξεκαλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης