Διεθνή

Ενισχύεται το αμερικανικό δολάριο ενόψει συνεδρίασης Fed, στο +0,19% έναντι του ευρώ

Ενισχύεται το αμερικανικό δολάριο ενόψει συνεδρίασης Fed, στο +0,19% έναντι του ευρώ
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων το 2018
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (20/3) το αμερικανικό δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τις 12:44 μ.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται κατά +0,18% στις 89,63 μονάδες.
Με την αύξηση των επιτοκίων να θεωρείται σχεδόν βέβαιη από τους επενδυτές, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το εάν οι τρέχουσες συνθήκες στην αγορά μπορούν να υποστηρίξουν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, έναντι τρεις που εκτιμούσε η Fed τον Δεκέμβριο του 2017.
Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του νέου προέδρου της Fed, Jerome Powell, για την αμερικανική οικονομία, τις οποίες πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα, ενίσχυσαν τις πρσοδοκίες ότι μία τέταρτη αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να θεωρείται πιθανή.
Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,19% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2313 δολ. την ίδια στγιμή που η στερλίνα απομακρύνεται περαιτέρω από τα υψηλά ενός μήνα στα οποία βρέθηκε χθες (19/3) με την άνοδο να είναι οριακή, και συγκεκριμένα στο +0,04% και τα 1,4030 δολ.
Το δολάριο περιόρισε τα κέρδη της τάξεως του +0,34% που σημείωνε νωρίτερα έναντι του γεν Ιαπωνίας, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται κατά +0,26% έναντι του ιαπωνικού, στα 106,38 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης