Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυκνώνουν οι επαφές για την ονομασία της FYROM - Στα Σκόπια στις 22 – 23/3 ο Κοτζιάς, συνάντηση με Nimetz στις 30/3

Πυκνώνουν οι επαφές για την ονομασία της FYROM - Στα Σκόπια στις 22 – 23/3 ο Κοτζιάς, συνάντηση με Nimetz στις 30/3
Παρών στη συνάντηση με τον Nimetz στη Βιέννη και ο ΥΠΕΞ της ΠΓΜΔ, N. Dimitrov
Πυκνώνουν οι διπλωματικές επαφές όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Ν Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Σκόπια την Πέμπτη και Παρασκευή 22 και 23 Μαρτίου.
Ο κ.Κοτζιάς θα αναχωρήσει για τα Σκόπια το απόγευμα της Πέμπτης και θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Σκοπιανό ομόλογο του Nikola Dimitrov όσο και με εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και αλβανικών κομμάτων στο πλαίσιο της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί στις 30 Μαρτίου στη Βιέννη με τον ομόλογό του, Nikola Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Matthew Nimetz.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι έχει ήδη αποσταλεί στη γείτονα το σχέδιο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και όπως είπε, «πλέον αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους».
«Το σχέδιο έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ήτοι σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης