Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κλήτευση στον Zuckerberg του Facebook για στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο παραβίασης δεδομένων

Βρετανία: Κλήτευση στον Zuckerberg του Facebook για στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο παραβίασης δεδομένων
Την παράδοση στοιχείων σχετικά με τις διασυνδέσεις του Facebook με την Cambridge Analytica, ζήτησε το βρετανικό Κοινοβούλιο από τον Mark Zuckerberg
Την παράδοση στοιχείων σχετικά με τις διασυνδέσεις του Facebook με την εταιρεία πολιτικών αναλύσεων Cambridge Analytica, ζήτησε το βρετανικό Κοινοβούλιο από τον διευθύνοντα σύμβουλο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg.
Δημοσιεύματα των εφημερίδων «The Observer» και «The New York Times» το σαββατοκύριακο ανέφεραν πως η Cambridge Analytica φέρεται να συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump το 2016.
Ωστόσο, τα στοιχεία που φέρεται ότι κατέχει η Cambridge Analytica δεν χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του 2016, ισχυρίζεται η εταιρεία.
Μέχρι στιγμής, ο Zuckerberg δεν έχει μιλήσει για το θέμα.
Ο Damian Collins, μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, έστειλε σήμερα επιστολή στον Zuckerberg, ζητώντας του να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Ψηφιακών μέσων, Πολιτισμού, Μέσων ενημέρωσης και Αθλητισμού.
«Η Επιτροπή έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Facebook να απαντήσει πώς οι εταιρείες αποκτούν και διατηρούν δεδομένα χρηστών από τον ιστότοπό σας, και, ειδικότερα, αν τα δεδομένα έχουν ληφθεί χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Οι απαντήσεις των υπαλλήλων σας έχουν σταθερά υποτιμήσει τον κίνδυνο αυτόν και έχουν παραπλανήσει την Επιτροπή», αναφέρει η επιστολή.
«Είναι πλέον καιρός να ακούσουμε από ένα ανώτερο στέλεχος του Facebook με την επαρκή εξουσία ώστε να δώσει μια ακριβή περιγραφή αυτής της καταστροφικής αποτυχίας στη διαδικασία», προστίθεται στην επιστολή.
Ο Collins ζήτησε από τον Zuckerberg να απαντήσει μέχρι τις 26 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης