Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στασινός (ΤΕΕ): Το ΥΠΕΝ να δώσει τώρα λύσεις, τεχνικά άρτιες για το νέο «εξοικονομώ»

Στασινός (ΤΕΕ): Το ΥΠΕΝ να δώσει τώρα λύσεις, τεχνικά άρτιες για το νέο «εξοικονομώ»
Τα προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου εξοικονομώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα
Τεχνικά άρτιες λύσεις για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου «εξοικονομώ», ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
Ειδικότερα, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» και το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου εξοικονομώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στις περιφέρειες που έχει ανοίξει το σύστημα. Η παράταση της προηγούμενης εβδομάδας που έδωσε το ΥΠΕΝ προφανώς δεν υπήρξε αρκετή για να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα, που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν χιλιάδες μηχανικούς και πολίτες. Τα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ αλλά και τα Περιφερειακά Τμήματα έχουν κατακλυστεί από διαμαρτυρίες μηχανικών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες – εντολείς τους. Δεδομένης της επιλογής για χρονική σειρά προτεραιότητας, η μη διαθεσιμότητα του συστήματος δημιουργεί αίσθημα αδικίας και έντονο εκνευρισμό. Το Υπουργείο οφείλει να αναγνωρίσει την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις και να δώσει τώρα λύσεις, τεχνικά άρτιες, που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας.
Το στελεχιακό δυναμικό ΤΕΕ, όπως βοηθήσαμε στη σύνταξη του νέου ΚΕΝΑΚ και στις Τεχνικές Οδηγίες εφαρμογής του για την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα, είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να βοηθήσουμε σε ο,τιδήποτε χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί με ορθό και άρτιο τρόπο η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Επαναλαμβάνω την πρότασή μας: μικρή αναβολή και δοκιμαστική περίοδος της πλατφόρμας, αφού επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα και παράλληλη υιοθέτηση των προτάσεων μας για όλα τα ζητήματα εφαρμογής.

Αν το ΥΠΕΝ το επιθυμεί, το ΤΕΕ, με την τεχνογνωσία που έχει σε σύνθετα συστήματα, λόγω:

·         της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής της αυθαίρετης δόμησης, που εξυπηρετεί επί σχεδόν μία δεκαετία χιλιάδες μηχανικούς, και έχει πραγματοποιήσει εκατομμύρια συναλλαγές,
·         της προετοιμασίας του σχεδόν έτοιμου ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών
·         του σχεδιασμού του συστήματος της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, μπορεί να συνδράμει τη Πολιτεία και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πλατφόρμα του νέου εξοικονομώ.

Η αγωνία χιλιάδων πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν και η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν επί εβδομάδες χιλιάδες μηχανικοί, καθορίζει την πορεία που οφείλει να ακολουθήσει το Υπουργείο. Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί άμεσα, πριν δημιουργηθούν μη αναστρέψιμα αποτελέσματα και πριν ενταχθούν και οι άλλες περιφέρειες της χώρας.»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης