Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis - Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απειλεί με αποχώρηση από την προκαταρκτική

Υπόθεση Novartis - Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απειλεί με αποχώρηση από την προκαταρκτική
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis, ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προέβη σε δημόσια δήλωση/προειδοποίηση προς την πλειοψηφία της επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ)
Ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής προκαταρκτική εξέτασης για τη Novartis με εξέταση μαρτύρων και έρευνα των στοιχείων, ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και προειδοποιεί ότι θα αποχωρήσει αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα να προχωρήσει αμέσως η εξέταση μαρτύρων.
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για σήμερα (20/3/2018) συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis, ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προέβη σε δημόσια δήλωση/προειδοποίηση προς την πλειοψηφία της επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ).
«Στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να εξετάσει την υπόθεση.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση καταθέσαμε έγγραφο αίτημα, στον προγραμματισμό μας, να καλέσουμε τον κ. Φρουζή να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται αυτής της υπόθεσης καθώς και άλλους μάρτυρες και ζητάμε από την πλειοψηφία αυτό να γίνει αποδεκτό έτσι ώστε να τελειώνουμε με τις συζητήσεις περί αρμοδιότητας, γιατί η επιτροπή έχει αρμοδιότητα, και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Εάν δεν το κάνουν δεκτό, για εμάς είναι πλέον επιλογή να μην συμπράξουμε, να μη νομιμοποιήσουμε καμία συζήτηση ή παρελκυστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και αυτό το οποίο ζητάμε σήμερα είναι ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει αυτό δεκτό, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που κάνει η κυβέρνηση -ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- να καταγγείλουμε επίσης την παρελκυστική τακτική έτσι να περνάνε οι συνεδριάσεις χωρίς να κάνουμε τίποτα, και θα αποχωρήσουμε από την προκαταρκτική επιτροπή, καταγγέλλοντας τελικά τη σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εδώ και κάποιες εβδομάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης