Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Υψηλός κίνδυνος αθετήσεων στα μη αναδιαρθρωμένα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών

tags :
DBRS: Υψηλός κίνδυνος αθετήσεων στα μη αναδιαρθρωμένα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών
Πάνω από 90% οι αναμενόμενες αθετήσεις πληρωμών στα μη αναδιαρθρωμένα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τη DBRS
Ως πολύ υψηλή αποτιμά η DBRS την πιθανότητα αθετήσεων πληρωμών στα μη αναδιαρθρωμένα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών, καθώς φθάνει το 93,9% του συνολικού όγκου των ακαθάριστων στεγαστικών δανείων.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τα αναδιαρθρωμένα στεγαστικά δάνεια διαμορφώνεται στο 26,1%, επίδοση υψηλή αλλά πολύ χαμηλότερη από την προαναφερθείσα.
Η έκθεση του καναδικού οίκους αφορά κυρίως τα χαρτοφυλάκια που αποτελούνται από ελληνικά στεγαστικά δάνεια και όχι τα δάνεια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ οι αθετήσεις πληρωμών εκτιμώνται σε μία περίοδο 24 μηνών πριν.



Όπως σημειώνεται, το 30% με 40% των αθετήσεων αφορά εκούσια στάση πληρωμών από τους δανειολήπτες ή αίτηση για διακανονισμό, και δεν εξηγείται από την οικονομική κατάσταση.
Η DBRS εστιάζει και στην ελληνική αγορά κατοικιών, για την οποία αναφέρει πως πέρασε από το στάδιο της «υπερθέρμανσης» κατά το παρελθόν, ενώ, ακόμη και αυτή τη στιγμή, οι τιμές χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης