Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's αναβαθμίζει σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook της Volkswagen

tags :
Η Moody's αναβαθμίζει σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook της Volkswagen
Δυόμιση χρόνια μετά, η Moody's επαναφέρει σε «σταθερές» τις προοπτικές της Volkswagen
Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) επαναξιολόγησης για τη Volkswagen προχώρησε σήμερα (20 Μαρτίου 2018) ο οίκος Moody's, δυόμιση χρόνια αφότου είχε υποβαθμίσει το outlook του γερμανικού κολοσσού ελέω του σκανδάλου «dieselgate».
Πλέον, οι προοπτικές είναι σταθερές, από αρνητικές, ενώ η αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας διαμορφώνεται στο «A3».
Η αναβάθμιση των προοπτικών αντικατοπτρίζει τα άκρως ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη τη διετία 2016-2017, που αντιστάθμισαν τις υψηλότερες του αναμενομένου δαπάνες για τους διακανονισμούς του σκανδάλου, αναφέρεται
Η Volkswagen κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 11,35 δισεκ. ευρώ το περασμένο έτος, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να ανέρχονται σε 230,7 δισεκ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 6,2% σε ετήσια σύγκριση!
Σε ό,τι αφορά το 2018, η κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει περαιτέρω αύξηση των εσόδων, κατά 5%, με το περιθώριο κερδών να κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,5%, έναντι 7,4% το 2017.
Παράλληλα, οι πωλήσεις οχημάτων θα διαμορφωθούν, το τρέχον έτος, λίγο υψηλότερα από τα 10,7 εκατομμύρια το 2017, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στον κόσμο!
Η παραπάνω επίδοση, η οποία ήταν κατά 4,3% αυξημένη σε σχέση με το 2016, αποτέλεσε την υψηλότερη από ποτέ.
Υπενθυμίζεται ότι η VW έχει διαθέσει περίπου 25 δισεκ. ευρώ για να καλύψει πρόστιμα, αγωγές και επισκευές οχημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο ντίζελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης