Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε «D», από «CC», υποβαθμίζεται η αξιολόγηση της Noble Group

tags :
S&P: Σε «D», από «CC», υποβαθμίζεται η αξιολόγηση της Noble Group
Σε καθεστώς χρεοκοπίας από την S&P η Noble Group
Σε καθεστώς χρεοκοπίας -«D»- υποβάθμισε -από «CC»- την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τη Noble Group ο οίκος Standard & Poor’s, μετά την αποτυχία της εταιρείας να πραγματοποιήσει κύρια πληρωμή και πληρωμή κουπονιού σε χρεόγραφο που λήγει σήμερα, 20 Μαρτίου 2018.
Αν και υπάρχει περίοδος χάριτος 30 ημερών, η Noble έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα πληρώσει το ομόλογο, γεγονός που θα αποτελέσει την πρώτη της επίσημη χρεοκοπία.
Η -εισηγμένη στη Σιγκαπούρη- άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία διαπραγμάτευσης βασικών εμπορευμάτων έκλεισε με ζημίες ύψους 4,98 δισεκ. δολαρίων το περασμένο έτος, έπειτα από απώλειες 1,72 δισεκ. το τέταρτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω προσπαθειών για ανταλλαγή χρέους (με μετοχές) 3,4 δισεκ. δολαρίων.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο 2018, η Noble ανακοίνωσε συμφωνία με τους πιστωτές για περικοπή κατά το ήμισυ στο χρέος, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του -συνολικά- 70% της εταιρείας.
Η Noble έκλεισε με ελάχιστα κέρδη 9 εκατ. δολαρίων το 2016, έπειτα από ζημίες 1,7 δισεκ. το 2015, οπότε και «βυθίστηκαν» οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει συρρικνωθεί σε μόλις άνω των 200 εκατ. δολαρίων, έναντι 6 δισεκ. τον Φεβρουάριο του 2015.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Noble, η οποία βυθίστηκε σε κρίση το 2015 όταν η Iceberg Research αμφισβήτησε τους λογαριασμούς της και έπειτα οι τιμές βασικών προϊόντων εμπορευμάτων κατέρρευσαν, γνωστοποίησε ότι θα λάβει περίπου 580 εκατ. δολάρια από την πώληση δραστηριοτήτων της.

Διαβάστε: Νέα υποβάθμιση της Noble Group από τη Fitch, από «CC» σε «C»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης