Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εταιρικά στο επίκεντρο - Στο +0,74% ο DAX

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εταιρικά στο επίκεντρο - Στο +0,74% ο DAX
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε εταιρικά αποτελέσματα
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (20/3/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,51% υψηλότερα, στις 375,57 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 12.307,33 μονάδες, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,26% στις 7.061,27 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,57% υψηλότερα, στις 5.252,43 μονάδες.


Στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές προσέφεραν ορισμένα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, η μετοχή της Partners Group ενισχύθηκε κατά 3,5%, καθώς η εταιρεία ανέφερε υψηλότερα κέρδη για το 2017, προσφέροντας ώθηση στο σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (+1,4%).
Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών ανέκαμψαν από τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, εν μέσω φόβων για αυστηρότερη ρύθμιση, μετά την είδηση διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.
Η μετοχή του Facebook σημείωσε χθες «βουτιά» 6,77%, καθώς η εταιρεία Cambridge Analytica φέρεται να συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump το 2016.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε τον Μάρτιο του 2018 το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, αντανακλώντας την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις πιθανές ζημίες από τους δασμούς των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου ZEW, το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών μειώθηκε στις 5,1 μονάδες, από 17,8 τον προηγούμενο μήνα.
Ξεχωριστά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία έδειξαν μια άνοδο των τιμών παραγωγού κατά 1,8% για τον Φεβρουάριο του 2018.
Στη Βρετανία, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο του 2018, με την πτώση μάλιστα να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,7%, από 3% τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν υποχώρηση του δείκτη στο 2,8%.
Εν τω μεταξύ, αμετάβλητη παρέμεινε τον Μάρτιο του 2018 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, η προκαταρκτική εκτίμηση της Κομισιόν έδειξε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε στις 0,1 μονάδες, όσο και τον Φεβρουάριο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στο 0,0.
Στο σύνολο της ΕΕ, το κλίμα παρέμεινε επίσης αμετάβλητο, με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στο 0,3.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης