Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Credit positive για τη Βρετανία η συμφωνία για μεταβατική περίοδο μετά το Brexit

tags :
DBRS: Credit positive για τη Βρετανία η συμφωνία για μεταβατική περίοδο μετά το Brexit
Θετικά για τη Βρετανία αποτιμά η DBRS τη συμφωνία για μεταβατική περίοδο μετά το Brexit
Θετικά (credit positive) για την πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου αποτιμά τη συμφωνία για 21μηνη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, ο καναδικός οίκος DBRS, ο οποίος αξιολογεί με «ΑΑΑ» (σταθερό trend) την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του νησιού.
Οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. ολοκληρώνονται τον Μάρτιο του 2019, ενώ η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην ενιαία αγορά και τελωνειακή ένωση, θα είναι ελεύθερο να διαπραγματευτεί και να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες, που θα τεθούν σε ισχύ το 2021.
«Η συμφωνία αποδεικνύει πως διαπραγματεύσεις για το Brexit προχωρούν, ενώ προσφέρει κάποια σαφήνεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις».
Παράλληλα, «αφήνει χρόνο για νέους θεσμικούς σχηματισμούς και εξομαλύνει τον ρυθμό της οικονομικής προσαρμογής», σχολιάζει η DBRS.
Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από άλλα βασικά ζητήματα, όπως οι λεπτομέρειες για τα σύνορα της Ιρλανδίας, οι δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες και η προστασία δεδομένων.
Επί του παρόντος, αν και η DBRS θεωρεί ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά για να προσαρμοστεί εκτός της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένου ενός ευέλικτου νομίσματος και ενός πολύ ευνοϊκού προφίλ χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να δεχθούν πίεση από έναν από τους ακόλουθους παράγοντες:

(1) Ένα αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit που μειώνει την οικονομική ανθεκτικότητα και υποβαθμίζει την ευελιξία της κυβέρνησης όσον αφορά τη χρηματοδότηση του χρέους.

(2) Οικονομικές και χρηματοοικονομικές διαταραχές που επιδεινώνουν τα θεμελιώδη στοιχεία του τραπεζικού τομέα ή τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

(3) Σημαντική αύξηση της πιθανότητας διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε: DBRS: Ισχυρές παραμένουν οι βρετανικές τράπεζες – Διαχειρίσιμος ο αντίκτυπος των IFRS 9

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης