Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης

tags :
Παρασκευόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης
Παρασκευόπουλος(ΣΥΡΙΖΑ): Η προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης
Συνεχίζει την δράση της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, παρά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβέρνηση τους κατηγορεί για άτακτη φυγή και για απροθυμία διαλεύκανσης της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να προλάβει την αποχώρηση, είχε δηλώσει ότι οι 10 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν κάτι που ήταν βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη ΝΔ δήλωσε ότι από την αρχή πρόθεσή της ήταν να αποτρέψει την διαλεύκανση της υπόθεσης και η κίνησή της αυτή επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις. Κατόπιν τούτου η προανακριτική θα συνεχίσει τις εργασίες της και εν τέλει θα παραπέμψει ξανά την υπόθεση στην Δικαιοσύνη, αφού ληφθεί η σχετική απόφαση από την ολομέλεια της Βουλής, όπως έγινε με την υπόθεση Παπαντωνίου. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι επιθυμούσαν να κληθούν, αλλά  για να μπουν στην ουσία της υπόθεσης και να κριθούν από το φιλικό πολιτικό περιβάλλον του κοινοβουλίου. Αντίθετα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει προκρίνει την επιστροφή στην Δικαιοσύνη που μπορεί να κάνει διερεύνηση σε βάθος για την κατηγορία του ξεπλύματος και ενώ θα προκύπτουν από την έρευνα συμπληρωματικά στοιχεία. «Εάν η υπόθεση έμενε προς συνολική διερεύνηση στην Βουλή, τότε θα είχαμε μία από τα ίδια όπως και με όλες τις προηγούμενες υποθέσεις, δεν θα προέκυπταν στοιχεία και θα αποδίδονταν όλοι άσπιλοι στην κοινωνία», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της πλειψηφίας.
Το πλαίσιο της κυβερνητικής πλειοψηφίας δίνει η δήλωση του πρώην υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου:
Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπήγια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS, προχώρησε σήμερα 20.3.2018 στις εργασίες της, προγραμματίζοντας τις προσεχείς της ενέργειες με ακρόαση των εμπλεκόμενων προσώπων.
Προς το παρόν συνεχίζει τη διερεύνηση του κρίσιμου και προαπαιτούμενου θέματος της αρμοδιότητας της ίδιας της Βουλής ή των δικαστηρίων, με βάση τους όρους το άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε η διαλεύκανση να αποβεί δικαιοκρατική, αποτελεσματική και πλήρης.
Ενώ η συζήτηση αυτή εκκρεμεί  μέλη – βουλευτές όλων των κομμάτων δήλωσαν ότι αποχωρούν από τις εργασίες, με πρόφαση ότι αιτήματά τους για εξέταση μαρτύρων δεν έγιναν δεκτά. Η δήλωσή τους είναι προφανώς προσχηματική, αφού η συζήτηση συνεχίζεται: Η πρόωρη διεξαγωγή αποδείξεων, πριν από την κρίση της αρμοδιότητας, θα οδηγούσε σε άσκοπη χρονοτριβή και σε ακυρότητες  εφόσον στη συνέχεια το όργανο (η Βουλή) κριθεί αναρμόδιο.

Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης".
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης