Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ποια χώρα είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας οπλικών συστημάτων

tags :
Ποια χώρα είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας οπλικών συστημάτων
Ποια χώρα είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας οπλικών συστημάτων 
Σχεδόν το 50% του συνόλου των εξαγωγών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει σε χώρες της Μέσης Ανατολής με τη Σαουδική Αραβία να κατέχει την μερίδα του λέοντος.
Με τα περισσότερα κράτη της Μέσης Ανατολής να εμπλέκονται σε συγκρούσεις την περίοδο μεταξύ του 2013 και του 2016, η περιοχή είδε τις εισαγωγές όπλων να διπλασιάζονται τα τελευταία 10 χρόνια, αντιπροσωπεύοντας το 32% όλων των παγκόσμιων εισαγωγών όπλων από το 2013 έως το 2017.
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Niall McCarthy του Statista, παρόλο που η Σαουδική Αραβία ξόδεψε τα περισσότερα κεφάλαια για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού του το 2017, η μακροχρόνια εικόνα μοιάζει πολύ διαφορετική ...
Στην πραγματικότητα, όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, η Ινδία κατέβαλε τα περισσότερα χρήματα για εισαγωγές όπλων τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με νέα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών της Στοκχόλμης (Sipri) της Στοκχόλμης.
Οι εισαγωγές όπλων της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 24% μεταξύ των ετών 2008-2012 και 2013-2017.
Οι εισαγωγές οπλικών συστημάτων έχουν τροφοδοτηθεί από τις εντάσεις της Ινδίας με το Πακιστάν από τη μια πλευρά και την Κίνα από την άλλη.
Παρόλο που η Ινδία διαθέτει μια  ισχυρή εγχώρια βιομηχανία όπλων που παράγει το μαχητικό αεροσκάφος Tejas και το ελικόπτερο Dhruv, έχει υστερήσει τόσο έναντι της Κίνας όσο και έναντι της Ρωσία στην ανάπτυξη ικανών οπλικών συστημάτων.
Μεταξύ της περιόδου 2013-2017, το 62% των εισαγωγών όπλων της Ινδίας προήλθε από τη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ έχουν επίσης καταστεί σημαντικός προμηθευτής όπλων της Ινδίας τα τελευταία χρόνια με συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την προμήθεια αεροσκαφών τύπου Boeing P-8 Poseidon, αεροσκαφών μεταφοράς C-17 και ελικοπτέρων επίθεσης AH-64E Apache.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης