Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχεια από τις γερμανικές αρχές στην έρευνα κατά της Volkswagen

tags :
Συνέχεια από τις γερμανικές αρχές στην έρευνα κατά της Volkswagen
Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών παραμένει η Volkswagen
Συνέχεια στην έρευνα κατά της Volkswagen δίνει η γερμανική δικαιοσύνη, ερευνώντας την κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία για «χειραγώγηση της αγοράς», σχετικά με το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»), σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική Wirtschaftswoche, επικαλούμενη πηγές.
Όπως αναφέρεται, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση προχώρησαν στην έρευνα 13 γραφείων της Volkswagen, στις αρχές του τρέχοντος Μαρτίου, ψάχνοντας για ενδεχόμενες εσφαλμένες δηλώσεις κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών CO2.
Ο γερμανικός γίγαντας έχει πληρώσει, μέχρι στιγμής, πάνω από 25 δισεκ. δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αποζημιώσει τους κατόχους των οχημάτων με το παράνομο λογισμικό και να καταβάλει τα πρόστιμα-μαμούθ στις τοπικές αρχές.
Στην Ευρώπη, ωστόσο, «γλίτωσε» με απλή επισκευή των οχημάτων και όχι πρόστιμα.
Βέβαια, η εταιρεία απασχόλησε εκ νέου την παγκόσμια κοινότητα τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την αποκάλυψη των New York Times για πειράματα εκπομπής ρύπων σε ανθρώπους και πιθήκους, τα οποία χρηματοδοτούσαν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η διεύθυνση της Volkswagen υποσχέθηκε επιβολή εσωτερικών κυρώσεων κατά εκείνων που επέτρεψαν την πραγματοποίηση δοκιμών σε πιθήκους και ανθρώπους για τις επιπτώσεις από την εισπνοή ρύπων.
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γερμανικού ομίλου, παραδέχθηκε στην εφημερίδα Bild ότι ενημερώθηκε για δοκιμές για τη μελέτη των επιπτώσεων της ρύπανσης που προέρχεται από τους κινητήρες ντίζελ της Volkswagen την εποχή της παραποίησης του λογισμικού τους, ώστε να εμφανίζονται κατά τους ελέγχους λιγότερο ρυπογόνοι.
Ωστόσο επέμεινε ότι εμπόδισε τη διεξαγωγή τέτοιων δοκιμών σε ανθρώπους, μέσω του EUGT, του οργανισμού έρευνας που χρηματοδοτείται από την Volkswagen και τις ανταγωνίστριές της Daimler και BMW, καθώς και την Bosch.

Διαβάστε: Η Moody's αναβαθμίζει σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook της Volkswagen

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης