Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί εκ νέου με τρομοκρατικό χτύπημα στο Μουντιάλ της Ρωσίας

tags :
Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί εκ νέου με τρομοκρατικό χτύπημα στο Μουντιάλ της Ρωσίας
Νέες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος για τρομοκρατικό χτύπημα στο Μουντιάλ της Ρωσίας
Νέες απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, εξαπολύουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιοποιώντας εκ νέου αφίσα που παρουσιάζει αιχμάλωτο τον ποδοσφαιρικό αστέρα Lionel Messi, με πορτοκαλί στολή, ανάλογη με αυτή που φορούν οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το ISIS βάζει στο στόχαστρο τον Lionel.
Στο φόντο διακρίνεται το Λουζνίκι της Μόσχας (το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου), με τον τζιχαντιστή να κρατάει το κεφάλι του Lionel, ενώ αναγράφεται και απειλητικό μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος.



Όπως έχει προειδοποιήσει η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (BKA), σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα αυτόν τον μήνα η εφημερίδα Bild, κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Η ΒΚΑ εκτιμά ότι ο κίνδυνος αυξάνεται, λόγω της ύπαρξης πολλών οργανώσεων ισλαμιστών στην χώρα, αλλά και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» με καταγωγή από τη Ρωσία.
Το Μουντιάλ απασχολεί το Ισλαμικό Κράτος ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 θα είναι το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και θα τελειώσει στις 15 Ιουλίου του 2018.
Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 32 εθνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας χώρας.
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα φιλοξενήσει το τουρνουά, καθώς και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης