Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό σχεδόν 3 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,5%, στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά

Σε χαμηλό σχεδόν 3 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,5%, στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,5% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (20/3/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου, καθώς και από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων του 2018 κατά τη διήμερη συνεδρίασή της, η οποία ξεκίνησε σήμερα.
Οι επενδυτές αναμένουν από τη Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στο εύρος 1,50% - 1,75%, στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα» ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων κατά τη σημερινή συνεδρίαση διαμορφώνονται στο 94,4%.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν, παράλληλα, πολύ προσεχτικά τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα παραμείνει σε τροχιά για τρεις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος ή εάν προβεί σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένει και ο επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, καθώς πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση στην οποία συμμετέχει ως πρόεδρος.
Ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό παραμένει στο 2%, με την κεντρική τράπεζα να εκτιμά ότι αυτός θα επιτευχθεί κατά τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ πιέζει χαμηλότερα τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το καθιστά λιγότερο ελκυστικό προς τους επενδυτές.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με απώλειες 0,5% ή 5,90 δολ., στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,225 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 106,4 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης