Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το αμερικανικό αργό – Ισχυρά κέρδη για το Brent

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το αμερικανικό αργό – Ισχυρά κέρδη για το Brent
Άνω των 63 δολ. το αμερικανικό αργό και άνω των 67 δολ. το Brent
Ανοδικές τάσεις, μετά από αρκετές «ανιαρές» συνεδριάσεις, επικράτησαν στο πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το Brent.
Στήριξη στις τιμές έδωσαν οι ανησυχίες των επενδυτών για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ Trump και του πρίγκιπα της Σ. Αραβίας Mohammed bin Salman και κυρίως για τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο ηγέτες έναντι στο Ιράν.
Παράγοντας που οδήγησε υψηλότερα τις τιμές θεωρείται και το γεγονός ότι η παραγωγή της Βενεζουέλας συνεχίζει να υποχωρεί, έχοντας προσγειωθεί κάτω από τα δύο εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό να ενισχυθεί κατά 1,37 δολάρια ή 2,2% και να φθάσει στο επίπεδο των 63,43 δολαρίων το βαρέλι.



Ανάλογη πορεία και για το Brent, με κέρδη 1,36 δολαρίων ή 2,1% και διαμόρφωση στα 67,41 δολάρια.



«Τα γεωπολιτικά ζητήματα ήταν αυτά που επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όχι μόνο γιατί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας είναι στις ΗΠΑ αλλά και για τις ανησυχίες σχετικά με το τι θα συζητήσει με τον Trump για το θέμα του Ιράν», τόνισε ο Abhishek Kumar, επικεφαλής αναλυτής στην Global Gas Analytics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης